Update articol:

”Coridor umanitar” pentru românii de la graniţa austriaco-ungară, între orele 22.00-07.00; Rareş Bogdan: 4500 de cetăţeni români vor intra din Austria şi încă 1000 din Slovenia (video)

Facebook Simona Gheorghe Facebook Simona Gheorghe

Rareş Bogdan: Guvernul maghiar al premierului Viktor Orban s-a comportat mizerabil și a dovedit încă odată că Ungaria este doar cu numele în Uniunea Europeană. Nu respectă nimic din normele Tratatului de bază și din relaționările internationale

 

Un “coridor umanitar” pentru românii care vor să treacă din Austria în Ungaria pentru a reveni în ţară va fi deschis marţi, de la ora locală 21.00, până miercuri la 06.00 (22.00-07.00 orele României), a declarat ministrul austriac de interne, Karl Nehammer, potrivit agenţiei APA.

 

Granita dintre Austria si Ungaria! Romani blocati. No comment!

Publicată de Simona Gheorghe pe Marţi, 17 martie 2020

 

Şi Ungaria va deschide o rută de tranzit pentru cetăţenii români şi bulgari blocaţi la graniţa austro-ungară, o singură dată în cursul nopţii de marţi, la solicitarea miniştrilor de externe român şi bulgar, a anunţat şeful diplomaţiei de la Budapesta, Peter Szijjarto, pe pagina sa de Facebook, transmit MTI şi Reuters.

Szijjarto a afirmat că a discutat prin telefon cu omologii săi din România şi Bulgaria, care i-au solicitat ca Ungaria să le permită cetăţenilor celor două state să revină acasă. “Prioritatea noastră este sănătatea ungurilor. Acesta este scopul măsurilor de protecţie a frontierelor”, a subliniat el.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, i-a transmis ministrului maghiar de externe că la punctul de frontieră Nickelsdorf se află în număr considerabil de familii cu copii și persoane în vârstă (în total peste 3.500 de persoane până la acest moment) care doresc să revină în România din diferite state europene.

 

MAE precizează că un demers similar a fost făcut și de ambasadorul României la Budapesta pe lângă subsecretarul de stat pentru dezvoltarea relațiilor cu Europa și SUA din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Comerțului Exterior al Ungariei, Ferenc Kumin.

Europarlamentarul Rareş Bogdan a scris pe Facebook: “Coridor special pentru cetătenii români blocați la granița cu Ungaria, 22.00 – 06.00 în această noapte, cu escortă de poliție și fără posibilitatea de a opri pe teritoriul Ungariei. 4500 de cetățeni români vor intra din Austria și încă 1000 din Slovenia. Guvernul maghiar al premierului Viktor Orban s-a comportat mizerabil și a dovedit încă odată că Ungaria este doar cu numele în Uniunea Europeană. Nu respectă nimic din normele Tratatului de bază și din relaționările internationale. Românii NU sunt cetățeni de RANG 2, să fie clar acest lucru. Gestul lor nu va rămâne fără urmări, vă asigur de asta! Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul de Interne, Ministerul Transporturilor și Premierul României alături de ambasadorii români de la Budapesta, Roma, Viena și Ljubliana s-au implicat încă de la primele ore ale dimineții în rezolvarea acestei probleme”. 

Ungaria le va permite cetăţenilor români şi bulgari un unic tranzit prin Ungaria pe o rută prestabilită, în cursul nopţii de marţi, a precizat Peter Szijjarto. El a mai spus că Ungaria aşteaptă de la autorităţile române şi bulgare să-şi informeze cetăţenii că graniţele Ungariei sunt închise pentru călătorii străini.

Ungaria şi-a închis de marţi frontierele pentru cetăţenii străini, permiţându-le doar propriilor cetăţeni să intre în ţară.

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (02/02/2023)

Reluare tranzactionare - ora 10:00 - conform Codului BVB - operator de piata reglementata (Titlu II - art. 115 si Titlu III - art. 6) - Decizie ASF nr. 84/02.02.2023 - aprobare document oferta publica de cumparare actiuni FP

OMV PETROM S.A. (SNP) (02/02/2023)

Rezultate financiare preliminare la 31 decembrie 2022

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (01/02/2023)

Raport auditor S2 2022 art. 108 Legea 24/2017 (R)