Update articol:

Coronavirus: Japonia va aproba în mai tratamentul cu Remdesivir

jis.gov.jm jis.gov.jm

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe a declarat astăzi că Japonia va aproba în curând tratamentul cu antiviralul Remdesivir în cazul pacienţilor cu COVID-19, în ceea ce va fi prima decizie de acest fel a autorităţilor de la Tokyo în contextul epidemiei, transmite agenţia Kyodo. “Autorizarea farmaceutică (a Remdesivir) va fi posibilă în scurt timp”, a declarat premierul Abe într-o şedinţă a parlamentului.

Separat, un oficial guvernamental a afirmat că Remdesivir va fi aprobat în luna mai pentru tratarea bolnavilor de COVID-19, maladia respiratorie cauzată de noul coronavirus.

Remdesivir a fost dezvoltat de compania biofarmaceutică americană Gilead Sciences Inc. ca posibil tratament împotriva Ebola. Un test clinic efectuat de o echipă internaţională pe un lot de pacienţi cu simptome severe de COVID-19 va fi finalizat în această lună.

Prestigiosul New England Journal of Medicine a publicat recent un studiu potrivit căruia tratamentul cu Remdesivir s-a dovedit eficient la aproape 70% din 53 de pacienţi cu simptome severe, cauzând însă efecte secundare grave, cum ar fi deteriorarea funcţie renale, la un sfert dintre ei. Un purtător de cuvânt al unității japoneze de științe Gilead a spus: „În prezent efectuăm teste clinice și suntem concentrați pe confirmarea eficacității și siguranței medicamentului”.

În Japonia, medicamentul antigripal Avigan se află de asemenea în faza de teste clinice pe bolnavi de COVID-19, ce va dura până în iunie. Un studiu ştiinţific realizat în China a arătat că Avigan este eficient în tratarea acestei boli.

Acţiunile Gilead au crescut cu peste 16%, după apariţia unor informaţii care arată rezultate încurajatoare ale medicamentului Remdesivir împotriva COVID 19

Guvernul japonez a solicitat companiei Fujifilm Toyama Chemical Co., din cadrul grupului Fujifilm Holdings Corp., să crească producţia de Avigan, cunoscut şi ca Favipiravir. Deoarece există temeri că ar putea provoca malformaţii congenitale, medicamentul nu le poate fi administrat gravidelor sau femeilor care vor să rămână însărcinate.

Tot luni, compania japoneză Shionogi & Co. a anunţat că va dezvolta un vaccin împotriva noului coronavirus, informează Agerpres, propunându-şi să înceapă testele clinice în acest an şi să pună la dispoziţie vaccinuri pentru 10 milioane de persoane.

BVBStiri BVB

RAIFFEISEN BANK - OB. 2028 (RBRO28) (30/07/2021)

Rezultate financiare semestriale 2021

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (30/07/2021)

Convocare AGA Ordinara si Extraordinara in data 10(11).09.2021

RAIFFEISEN BANK _ OB. 2026 (RBRO26) (30/07/2021)

Rezultate financiare semestriale 2021