Update articol:

Coronavirus: Ministrul german de externe critică SUA pentru reacţia prea lentă

Sursa foto: twitter.com/HeikoMaas

Ministrul german de externe, Heiko Maas, a criticat Statele Unite pentru reacţia prea lentă la epidemia de coronavirus, într-un interviu pentru revista Der Spiegel difuzat vineri către presă, înainte de publicare. Reuters apreciază că declaraţiile şefului diplomaţiei de la Berlin sunt încă un indiciu privind tensiunile între aliaţi, potrivit Agerpres.

China a luat ”măsuri foarte autoritare, în timp ce SUA au minimalizat virusul multă vreme”, a apreciat Maas, adăugând că ”acestea sunt două extreme, dintre care niciuna nu poate fi un model pentru Europa”.

Germania este una din ţările care au acuzat săptămâna trecută Statele Unite de tactici ”din Vestul Sălbatic”, cum ar fi supralicitarea sau blocarea livrărilor de produse medicale către cumpărători care încheiaseră deja contracte, reaminteşte Reuters.

Maas a declarat pentru Der Spiegel că speră ca Washingtonul să îşi reconsidere relaţiile internaţionale în contextul crizei provocare de coronavirus. ”Să vedem în ce măsură acţiunile guvernului american vor genera în SUA discuţii despre funcţionarea reală a modelului ‘America First’ (America în primul rând)’ ”, a spus ministrul. El a atras atenţia că politicile comerciale agresive au afectat probabil capacitatea Statelor Unite de a achiziţiona echipamente de protecţie.

Reuters nu a reuşit să obţină imediat o reacţie din partea ambasadei americane la Berlin.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (27/11/2020)

Comunicat referitor la comentarii media

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (27/11/2020)

Autorizatie ASF - Modificare act constitutiv

ELECTROARGES SA (ELGS) (27/11/2020)

Prelungire mandat reprezentant permanent Benjamins United SRL