Update articol:

Coronavirus / SUA: Consilierii guvernatorului statului New York au falsificat un raport despre decesele în căminele de bătrâni (presă)

SUA sursa Pixabay

Mai mulţi consilieri de primă mărime ai guvernatorului statului New York, Andrew Cuomo, au reuşit să convingă autorităţile sanitare să modifice un raport privind decesele provocate de coronavirus în căminele de bătrâni, arată articole apărute joi în ziarele Wall Street Journal şi New York Times, preluate de Reuters.

Un raport din iulie anul trecut a trecut în revistă factorii care au favorizat răspândirea virusului, însă a acordat atenţie doar deceselor în unităţile de îngrijire pe termen lung, fără să ia în calcul pacienţii care se îmbolnăviseră de COVID-19 în cămine, dar au murit după internarea în spitale. De aceea, documentul a consemnat că au murit 6.432 de bătrâni din aziluri, cea mai vulnerabilă categorie a populaţiei, deşi până în iunie muriseră peste 9.000.

Echipa lui Cuomo nu a dorit publicarea bilanţului real, mai grav. Consilierii guvernatorului au rescris raportul; un grafic inclus în versiunea de lucru dovedeşte că Departamentul Sănătăţii a estimat un număr de decese cu circa 50% mai mare decât a menţionat public conducerea statului New York.

“Datele din afara unităţilor (de îngrijire – n. red.) au fost omise după ce Departamentul Sănătăţii nu a putut confirma că au fost verificate corespunzător”, a declarat pentru Wall Street Journal consiliera Beth Garvey, adăugând că datele suplimentare nu modifică concluziile raportului.

Cuomo se confruntă şi cu alte anchete, în afara crizei privind căminele de bătrâni. Trei femei, dintre care două foste subordonate, îl acuză de hărţuire sexuală. Miercuri, guvernatorul şi-a cerut din nou scuze pentru comportamentul necorespunzător şi a promis că va coopera cu procurorul general al statului în vederea unei evaluări, dar a declarat că nu va demisiona.

BVBStiri BVB

CONPET SA (COTE) (12/04/2021)

Completarea ordinii de zi a AGOA din data de 28(29).04.2021 si B.V.C. 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (12/04/2021)

Actualizare lista preliminara persoane propuse pentru functia de administrator

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (12/04/2021)

Actualizare si completare materiale AGOA 29.04(04.05).2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (12/04/2021)

Cerere pentru completare ordine de zi AGOA 28(29) aprilie 2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (12/04/2021)

Completare ordine de zi AGOA din 26/27 aprilie 2021