Update articol:

Coronavirus: Trei cercetători de la un laborator de virologie din Wuhan s-au îmbolnăvit în noiembrie 2019

Sursa foto: english.www.gov.cn

Trei cercetători de la Institutul de Virologie din Wuhan din China s-au îmbolnăvit destul de grav în noiembrie 2019, încât au solicitat îngrijiri spitalicești, potrivit unui raport de informații al SUA care nu a fost dezvăluit anterior, dar care ar putea adăuga greutate cererilor în creștere pentru o investigaţie completă dacă virusul Covid-19 ar fi putut scăpa din laborator, potrivit Wall Street Journal.

Detaliile raportului sunt peste fişa informativă a Departamentului de Stat, emisă în ultimele zile ale administrației Trump, care a spus că mai mulți cercetători de la laborator, un centru pentru studiul coronavirusurilor și altor agenți patogeni, s-au îmbolnăvit în toamna anului 2019 „cu simptome compatibile atât cu Covid-19, cât și cu boala sezonieră obișnuită”.

Dezvăluirea numărului de cercetători, momentul bolilor și vizitele la spital vin în ajunul unei reuniuni a organismului de decizie al Organizației Mondiale a Sănătății, care se așteaptă să discute următoarea fază a unei investigații asupra originilor Covid-19.

În ianuarie, în ultimele zile ale administraţiei preşedintelui Donald Trump, o “fişă informativă” a Departamentului de Stat a indicat că în toamna lui 2019 mai mulţi cercetători de la Institutul de virologie din Wuhan (WIV) au prezentat simptome corespunzătoare atât COVID-19 cât şi altor afecţiuni sezoniere comune.

Documentul serviciilor de informaţii prezintă mai detaliat numărul celor care s-au îmbolnăvit, momentul şi vizitele lor la spital.

Un oficial citat de Wall Street Journal a menţionat că aceste informaţii trebuie investigate mai în profunzime, iar altul a notat că, deşi informaţiile sunt “precise”, nu se explică de ce s-au îmbolnăvit respectivii cercetători.

Administraţia Trump a susţinut teoria că virusul a pornit dintr-un laborator din Wuhan, în timp ce administraţia noului preşedinte democrat Joe Biden a făcut apel la strângerea de dovezi suplimentare, înainte de a se trage concluzii privind originea virusului.

După vizita în Wuhan, echipa de cercetători ai OMS nu a ajuns la o concluzie definitivă în acest sens. China, care a raportat primele cazuri de îmbolnăvire la sfârşitul lui 2019, a respins teoria că virusul ar fi scăpat dintr-un laborator.

BVB | Știri BVB

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (26/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (25/05/2022)

Majorarea cu 24,5% din luna iunie a salariilor angajatilor societatii