Update articol:

Coronavirus: Un nou bilanţ indică 2.000 de morţi în China

Sursa foto: english.www.gov.cn

Un nou bilanţ al epidemiei cauzate de noul coronavirus indică 2.000 de morţi în China, după anunţarea miercuri de către autorităţile din provincia Hubei (centru), epicentrul epidemiei, a 132 de noi decese, relatează AFP, potrivit Agerpres.

În buletinul său prezentat zilnic, comisia de sănătate din provincia chineză a raportat, de asemenea, 1.693 de noi cazuri de contaminare, cea mai scăzută cifră înregistrată într-o săptămână.

Cu această nouă evaluare în provincia Hubei, numărul cazurilor de contaminare în China continentală a ajuns la cel puţin 74.000. În alte părţi ale lumii, au fost înregistrate aproximativ 900 de cazuri de contaminare şi cinci decese în aproximativ 30 de ţări.

Noul ministru francez al Sănătăţii, Olivier Veran, a spus marţi că există un ”risc credibil” ca epidemia de coronavirus din China să se transforme într-o pandemie, răspândindu-se global, informează Reuters.

“Este atât o ipoteză de lucru, cât şi un risc credibil”, a declarat Veran pentru postul de radio France Info. Acesta a menţionat că Franţa este pregătită să gestioneze toate posibilităţile, iar sistemul său de sănătate este suficient de rezistent şi bine echipat.

Patru pacienţi care au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus sunt spitalizaţi în Franţa, a adăugat acesta. Un turist chinez în vârstă de 80 de ani a decedat săptămâna trecută în Franţa din cauza coronavirusului, primul deces înregistrat în Europa.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), pandemie semnifică răspândirea în întreaga lume a unei boli noi.

Luni, directorul programului de urgenţe din cadrul OMS, Mike Ryan, a spus, atunci când a fost întrebat dacă epidemia s-a transformat în pandemie: “Problema reală este dacă observăm o transmitere eficientă în comunitate în afara Chinei, iar în momentul de faţă nu observăm asta”. 

BVBStiri BVB

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (09/07/2020)

Decizii ASF nr. 808, 810 & 811 din 08.07.2020

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (09/07/2020)

Fitch confirma Ratingul BBB- cu perspectiva stabila