Update articol:
Corpul de control al Prim-ministrului: Actul de control privind verificările efectuate la Complexul Energetic Oltenia a fost înaintat organelor de urmărire penală

Acţionarii Complexului Energetic Oltenia – convocaţi  pentru  adoptarea de măsuri/decizii ca urmare a celor semnalate în Rapoartele Corpului de Control al Ministrului Energiei, al premierului şi Auditorului Independent   

Directoratul Complexului Energetic Oltenia (CEO) convoacă Adunarea Generală a Acţionarilor  pe 14 octombrie 2019, la Bucureşti, având pe ordinea de zi adoptarea de măsuri/decizii ca urmare a celor semnalate în Raportul Corpului de Control al Ministrului Energiei din 19 septembrie 2018, a Raportului Corpului de Control al Primului Ministru din 11 iunie 2019 şi a Raportului Auditorului Independent.     

Raportului Corpulului de Control al Ministrului Energiei a fost prezentat acţionarilor în cadrul AGEA din data de 1 iulie 2019, iar Raportul Corpului de Control al primului ministru a fost suspus spre informare acţionairlor in cadrul AGEA din 16 sept 2019.   

Contactaţi de financialintelligence.ro referitor la rezultatele controlului la Complexul Energetic Oltenia, oficialii Corpului de control al Prim-ministrului ne-au transmis: “Referitor la solicitarea dumneavoastră, înregistrată la Corpul de control al primului-ministru cu nr. 421/05.08.2019, vă comunicăm faptul că actul de control privind verificările efectuate la Complexul Energetic Oltenia a fost înaintat organelor de urmărire penală, situație în care devin incidente dispozițiile art. 277 alin. (2) din Codul Penal și art. 12 alin. (1) lit. e) și lit. f) din Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare, pe cale de consecință informațiile solicitate sunt exceptate de la accesul liber al cetățenilor”.

Corpul de Control al Prim-Ministrului a efectuat o verificare la Complexul Energetic Oltenia (CEO), după greva minerilor din iarna trecută, care a produs un dezechilibru major în funcţionarea sistemului energetic naţional.

Adevarul.ro a scris că, în raportul Corpului de Control, care a fost finalizat în luna iunie, sunt menţionate o serie de nereguli, cum ar fi: numirea, cu încălcarea legislaţiei, a membrilor Directoratului; angajarea a şase lideri de sindicat pe posturi de inspectori de protecţie socială; raportări ficitive ale stocurilor etc. 

Statul român deţine 77,15% din acţiunile CEO, iar FP – 21,53%.   

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (27/09/2022)

Notificare - detineri > 5%

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/09/2022)

Nuclearelectrica SA si Nova Power & Gas SRL lanseaza RoPower Nuclear SA

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (27/09/2022)

Grupul Purcari achizitioneaza pachetul majoritar intr-o Crama din Bulgaria

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/09/2022)

Numire administratori provizorii