Update articol:
Europarlamentarul Dragoș Pîslaru:

Cosmin Boiangiu va fi noul Director Executiv al Agenției Europene a Muncii (ELA)

Cosmin Boiangiu va fi noul Director Executiv al Agenției Europene a Muncii (ELA), a scris, pe Facebook, europarlamentarul Dragoș Pîslaru.
Acesta anunță: “Îl cunosc bine pe Cosmin. Am lucrat cu el în 2016, el era omul cheie care pregătea pentru România, în Reprezentanța noastră pe lângă UE, toate dosarele pentru Consiliul de Miniștri EPSCO pe muncă și afaceri sociale. Apoi, în 2019, a fost unul dintre oamenii de bază ai Președinției Române a Consiliului UE.
Este un profesionist desăvârșit, un negociator excelent, a dus mereu dosare grele în spate și a reușit deseori să obțină victorii neașteptate pentru România.
Când am venit la Bruxelles și mi-am început mandatul în Parlamentul European, a fost mereu o plăcere să lucrez îndeaproape cu el pe teme de muncă și social.
Este o mândrie pentru România și o mare victorie, la care, trebuie să recunosc, am contribuit și noi, Renew Europe, cât am putut de mult! Acest mesaj l-am dus către toți decidenții! Așa se convertește munca serioasă și competentă din Parlamentul European în influență și în poziții cheie pentru România.
Urmează acum o perioadă importantă pentru muncitorii transfrontalieri și ELA, condusă acum de Cosmin, va avea un rol cheie. Deja se întrevede un viitor mai bun și sunt fericit că am putut și voi putea în continuare să contribui, alătur de Cosmin! Succes, Cosmin și spor la muncă!”

Si ministrul afacerilor externe, Bogdan Aurescu, a scris pe Twitter: “România a câștigat astăzi alegerile pentru funcția de director executiv al Autorității Europene a Muncii! Felicitări diplomatului român Cosmin Boiangiu pentru obținerea acestei poziții bine meritate! Un rezultat mare pentru diplomația română și o veste excelentă pentru agenda socială a Uniunii Europene”, a scris Aurescu, pe Twitter.

Autoritatea Europeană a Muncii are următoarele obiective: facilitarea accesului cetățenilor și al întreprinderilor la informații referitoare la drepturile și obligațiile lor; înlesnirea cooperării dintre statele membre în ceea ce privește asigurarea respectării legislației Uniunii care intră în domeniul său de aplicare, inclusiv prin facilitarea inspecțiilor comune și concertate și prin combaterea muncii nedeclarate; medierea și facilitarea demersurilor pentru soluționarea cazurilor de litigii transfrontaliere, potrivit caleaeuropeana.ro.

Activitățile Autorității Europene a Muncii sunt legate de normele privind mobilitatea forței de muncă: libera circulație și detașarea lucrătorilor, coordonarea sistemelor de securitate socială și legislația specifică din sectorul transportului rutier.

BVBStiri BVB

ALTUR S.A. (ALT) (06/05/2021)

Raport Anual 2020 versiunea in limba engleza

Digi Communications N.V. (DIGI) (06/05/2021)

Modificarea calendarului financiar 2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (06/05/2021)

Intrarea in programul de oprire planificata a Unitatii 2

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (06/05/2021)

Document de informare privind atribuirea de actiuni