Update articol:
COMUNICAT

Tema Energy, cel mai mare dezvoltator român de centre de date, a înregistrat afaceri de 8,7 milioane de euro anul trecut, mai mult cu 22% față de 2020

  • Compania își propune să devină lider de piață în România și să se extindă în Europa de Vest

  • Cifră de afaceri de 8,75 milioane de euro înregistrată în 2021

  • 40% creștere a profitului în 2021

  • Peste 100 de proiecte de tip Data Center în portofoliu

  • Peste 600 de clienți de la înființarea din 2002

  • Aniversare de 20 de ani de activitate; planuri de extindere în plan internațional în următorii ani

 

Tema Energy, cel mai mare jucător în domeniul dezvoltării de centre de date în România, a înregistrat o cifră de afaceri de 8,75 milioane de euro anul trecut, mai mult cu 22% față de 2020. De asemenea, profitul companiei a fost mai mare cu 40% față de 2020.

Tema Energy este un furnizor de servicii pentru clienții care doresc un centru de date integrat prin asigurarea de consultanță, design, proiectare, construcție și implementare a instalațiilor, a echipamentelor, a comunicațiilor, a soft-ului de management al locației, cu includerea în proiectul final a serviciilor de start-up, mentenanță și intervenție. Tema Energy și-a completat profilul de activitate și cu rolul de integrator de sisteme de electro-alimentare (power systems, sisteme de stocare de energie, energii regenerabile, cogenerare).

Compania are în prezent peste 100 de clienți, printre cele mai importante proiecte gestionate în 2021 numărându-se Cluster Power – Data Center Craiova (unul dintre cele mai mari centre de date din zona Europei de Sud-Est), proiectarea și construcția de centre de date către Ministerul Afacerilor Interne, în parteneriat cu S&T, dar și reabilitarea coridorului de cale ferată Brașov – Sighișoara ca subantreprenor de specialitate al Alstom pentru CFR.

Tema Energy vizează ca în următorii cinci-zece ani să-și mărească cifra de afaceri cu 10%-15% anual. Avansul provine din creșterea puternică a pieței de centre de date din România, pe fondul creșterii pieței globale de centre de date și IT, care se preconizează a fi de cel puțin 5 – 10% anual pentru următorii 5 ani. Compania va continua să ofere soluții de energie regenerabilă (parcuri fotovoltaice pentru clienți industriali) și soluții de  eficientizare a consumului de energie electrică pentru consumatori mari.

Tema Energy dezvoltă deja proiecte de sisteme fotovoltaice și sisteme de cogenerare de dimensiuni mici și medii în domeniul industrial și își propune să comercializeze și să instaleze echipamente cu eficiență energetică crescută și cu o amprentă minimă de poluare cum ar fi primele centre de date „verzi”, cu amprentă ecologică zero și independente din punct de vedere energetic.

„Marcăm în acest an 20 de ani de activitate, în care ne-am dezvoltat prin setarea de obiective clare și realizabile, printr-o strategie de afaceri durabilă și parteneriate care ne-au stimulat să investim în cunoștințe tehnice, în identificarea celor mai performante soluții de dezvoltare a  centrelor de date și a elementelor complementare. Avem toate premisele să continuăm în această tendință de creștere susținută și vom face tot ce ține de noi să păstrăm ritmul și chiar să îl accelerăm”, spune Mihai Manole, Director General Tema Energy.

Compania a fost fondată în 2002, iar până acum a lucrat cu peste 600 de clienți și a gestionat dezvoltarea a 100 de proiecte de centre de date. In plus, Tema Energy a devenit in ultimii ani un jucator important in integrarea de soluții și sisteme electro-mecanice, sisteme de alimentare continuă, soluții software de monitorizare a infrastructurilor).

De asemenea, compania are în plan ca într-un termen de 2-3 ani să se extindă la nivel regional prin construirea de centre de date și livrarea de Data Centere modulare (containerizate) în țările vecine României.

Înființată în 2002, Tema Energy este lider al pieței de centre de date din România, cu expertiză recunoscută în sisteme de power supply și alte soluții complexe de engineering.

Compania și-a dezvoltat, începând cu 2018, propriile soluții IT de monitorizare și control al infrastructurii, atât pentru centre de date cât și pentru alte sisteme: management-ul echipamentelor si infrastructurilor auxiliare – Tema Infra Suite, precum și monitorizarea centrelor de date – Tema DC Management.

Tema Energy este un one-stop-shop pentru clienții care doresc un centru de date integrat 100% prin asigurarea de consultanță, design, proiectare, construcție și implementarea instalațiilor, a echipamentelor, a comunicațiilor, a administrarii locației, cu includerea în proiectul final a serviciilor de start-up, mentenanță și intervenții.

Tema Energy este un integrator de sisteme și instalații complexe cum ar fi: power supply solutions, sisteme de climatizare, sisteme de stingere incendii, instalații electrice, sisteme de comunicații, sisteme de Railway, sisteme BESS de stocare a energiei, instalații fotovoltaice sau facility management tehnic.