Update articol:

COTAR anunţă că a câştigat procesul împotriva societăţii Euroins

tribunal, proces, justitie sursa Pixabay
Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a anunţat miercuri că a câştigat procesul cu Euroins, instanţa de judecată respingând ca nefondată acţiunea societăţii de asigurări faţă de organizaţie.

Potrivit unui comunicat al organizaţiei remis Agerpres, “Euroins a încercat să intimideze COTAR, formulând o acţiune în instanţă faţă de Confederaţie”, deoarece aceasta a atras atenţia, public, în ultimii ani, atât Guvernului, cât şi Parlamentului cu privire la modul de soluţionare a dosarelor de daună. Astfel, “societatea de asigurări în cauză a implementat o serie de practici care contravin prevederilor legale aplicabile”.

“Amintim că în ţările civilizate, reputaţia şi încrederea reprezintă valori fundamentale care construiesc cartea de vizită a oricărei societăţi de asigurări. În România nu mai putem vorbi despre reputaţie şi încredere în această piaţă, motiv pentru care piaţa de asigurări rămâne blocată la 2,5% din PIB, cetăţenii români cumpărând, în majoritatea cazurilor doar produsele de asigurări obligatorii, sub sancţiunea aplicării amenzilor.(…) Toate disfuncţionalităţile firmei Euroins, prezentate de COTAR, au fost întotdeauna însoţite de documente justificative, motiv pentru care instanţa de judecată a respins ca nefondată acţiunea firmei Euroins. În orice altă ţară, această firmă de asigurări avea de mult timp licenţa RCA suspendată de autorităţile responsabile. În România, dreptatea umblă cu capul spart, iar instituţiile importante dovedesc faptul că sunt incapabile să protejeze cetăţenii”, a precizat Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR.

Principalele disfuncţionalităţi ale firmei Euroins, prezentate de COTAR în memoriile transmise către Autoritatea de Supraveghere Financiară şi Parlamentul României, au vizat, printre altele, transmiterea cu întârziere a ofertei de despăgubire sau a notificărilor cu privire la motivele pentru care nu a aprobat, în totalitate sau parţial, pretenţiile de despăgubire, precum şi efectuarea plăţii despăgubirilor cu întârziere.

Pe listă mai sunt trecute, printre altele, refuzul de a achita despăgubirile şi/sau diminuarea acestora, în mod nejustificat, pe baza unor criterii arbitrare şi stabilite în mod unilateral de către asigurător – şi nicidecum conform Legii RCA, dar şi încălcarea prevederilor legale, referitoare la constituirea rezervelor de daună.

BVBStiri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (03/08/2021)

Rezultate exprimare optiune conform Hotararea nr. 3 AGEA 27.04.2021

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (03/08/2021)

Convocare AGAE_07/08 Septembrie 2021

TERAPLAST SA (TRP) (03/08/2021)

Hotarare CA din 02.08.2021

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (03/08/2021)

Conferinta telefonica investitori si analisti - S1 2021

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (03/08/2021)

Solutionare definitiva litigiu KJK Balkan Holding S.a.r.l