Update articol:

COTAR: Cerem clarificarea dezinformării lansate de ASF, prin care se insinuează că amânarea la plată a polițelor de asigurare RCA ale transportatorilor va conduce la creșterea tarifelor RCA la persoanele fizice

Cotar Facebook Cotar Facebook

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) cere explicații în legătură cu informarea făcută de ASF către Guvern, prin care se insinuează că amânarea la plată a polițelor de asigurare RCA ale transportatorilor va conduce la creșterea tarifelor RCA la persoanele fizice. Aceasta este dezinformare, scrie COTAR, menţionând: “șa cum bine știți, Poliția Română a transmis oficial, pe 1 aprilie 2020, informarea conform căreia numărul de accidente a scăzut cu 72%, pe perioada restricțiilor de circulație impuse prin declanșarea stării de urgență pe teritoriul României.

În concluzie, în această perioadă, rata combinată a RCA nu va putea trece de 20%, ținând cont de faptul că este restriționată deplasarea tuturor persoanelor fizice și chiar a unor persoane juridice, pentru perioada stării de urgență.

                Dorim să vă adresăm următoarele întrebări:

  1. Cine este persoana care a semnat adresa transmisă de ASF către Guvernului României și dacă această adresă are aprobarea Consiliului ASF?
  2. De ce această scrisoare nu a fost însoțită de studiul de impact care a condus la concluzia că tarifele RCA ale persoanelor fizice vor crește în perioada următoare?
  3. Cum vă explicați faptul că asiguratori din țări cu instituții serioase de supraveghere a pieței financiare (Exemplu: Statele Unite ale Americii) au decis să nu majoreze prețul asigurării RCA, ba chiar, asiguratorii au decis restituirea către asigurați a unor sume importante de bani pentru perioada în care transportul este restricționat (pentru perioada pandemiei COVID – 19)?

                În țări cu instituții credibile și serioase de supraveghere financiară, asiguratorii au decis restituirea a peste 800 milioane de dolari asiguraților săi, pe fondul reducerii semnificative a numărului de accidente, iar în România, ASF afirma explicit faptul că prețul poliței RCA poate să crească, fără a prezenta un studiu de impact? Cerem să se clarifice de ce asociația asiguratorilor UNSAR a influențat din nou decizia ASF de a comunica aceste lucruri lipsite de orice noțiune logică elementară. Interesele cui le reprezintă, în realitate, Consiliul ASF?”

 

BVBStiri BVB

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (22/06/2021)

Convocare AGAO 26.07.2021/ 27.07.2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (22/06/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 14 - 21 iunie 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (22/06/2021)

Acceptare mandate membri provizorii ai Consiliului de Supraveghere

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (22/06/2021)

Incheiere contract vanzare-cumparare pentru cumpararea unui teren

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (22/06/2021)

Hotarari AGA O din data de 22 iunie 2021