Update articol:

Cozmin Gușă: Preluarea conducerii PSD de către Sorin Grindeanu ar fi un câștig pentru PSD

Sorin Grindeanu Sorin Grindeanu/ Sursa foto: Facebook

Revenirea lui Sorin Grindeanu, fost premier, în grupul politic al social democraților ar fi un câștig pentru PSD, a susținut Cozmin Gușă, membru al PSD, într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus, adăugînd chiar că preluarea șefiei PSD de către Grindeanu ar fi un câștig pentru actualii social-democrați. 

Cozmin Gușă a explicat: : “Grindeanu să candideze la șefia PSD, lucru pentru care eu l-aș încuraja, îl cunosc foarte bine pe Sorin de aproape 20 de ani, era membru PSD – viceprimar tânăr al Timișoarei. Dacă se va hotărî, din start, va avea pe lângă prestigiul de fost prim-ministru și lupta lui și încercarea de rezistență împotriva dictaturii lui Dragnea asupra partidului, ceea ce nu este puțin lucru. Dacă în acele momente în care Grindeanu s-a decis să lupte cu Dragnea ar fi avut mai mulți colegi care ar fi opus rezistență alături de el, probabil că nu ar fi plecat din funcția de prim-ministru, ceea ce era un lucru bun, dar mai mult decât atât PSD nu ar fi căzut atât de tare în fața acelei dictaturi habotnice a lui Dragnea, în complicitate cu mare parte din CeX-ul de atunci”.

 
Aceste două lucruri pe lângă faptul că are prestigiu și este totuși un intelectual îl așază pe Sorin Grindeanu într-o poziție principală pentru viitoarea funcție de președinte al PSD. Într-adevăr ar putea să facă echipă și cu Marcel Ciolacu și cu Gabriela Firea, după cum am spus eu în urmă cu ceva vreme, când descriam funcțiile de prim-vicepreședinți și într-adevăr pe Marcel Ciolacu și Gabriela Firea îi vedeam în această poziție de linie parlamentară administrativă”.

 

Fostul prim-ministru Sorin Grindeanu a fost invitat joi la ședința Biroului Județean de conducere al PSD Timiș, convocată chiar în a doua zi de Crăciun, pentru a-l convinge pe actualul președinte al ANCOM să revină în partid. 

Invitația a fost făcută de președintele interimar al filialei PSD Timiș, Alfred Simonis.

Grindeanu a spus că se va gândi la această ofertă și va lua o decizie în privința reînscrierii sale în PSD:  „M-a onorat invitația lansată de foștii mei colegi, iar prezența mea astăzi aici trebuie privită ca un gest de mulțumire pentru o echipă pe care am condus-o și care m-a susținut într-un moment important pentru mine dar și pentru partid. Practic, PSD Timiș a fost prima organizație din țară și aproape singura care a sesizat că partidul se îndepărtează de misiunea sa, a fost prima filială care a cerut răspicat respectarea democrației interne de partid. Probabil că și acum foștii colegi de la PSD Timiș vor să transmită același mesaj și anume ca partidul să redevină al membrilor săi, să se reapropie de cetățean”. 

Sorin Grindeanu a fost demis din funcția de prim-ministru prin moțiune de cenzură inițiată și votată de partidul din care făcea parte. El a refuzat timp de cîteva zile să părăsească guvernul, în încercarea de a provoca înlăturarea lui Liviu Dragnea din fruntea partidului. Filiala PSD Timiș l-a susținut în demersurile sale. 

În prezent, Grindeanu este șef ANCOM.

BVB | Știri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (20/05/2022)

Notificare prag detineri/vot > 5%

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (20/05/2022)

Comunicat referitor tarife transport

Digi Communications N.V. (DIGI) (20/05/2022)

Optiuni pe actiuni acordate catre administratori si angajati

ROMCARBON SA (ROCE) (20/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/05/2022)

Hotarare CA privind aprobarea comitetelor consultative