Update articol:

Crama Ceptura, deţinută de Purcari, achiziționează 100% din Vinoteca Gherasim Constantinescu SRL, Dealu Mare

Crama Ceptura SRL, societatea deținută în totalitate de Purcari Wineries Plc (“Grupul”, “Compania”), a anunțat astăzi achiziția a 100% din Vinoteca Gherasim Constantinescu SRL localizată în comună Merei, Județul Buzău. Vinoteca Gherasim Constantinescu este un producător de struguri din Dealu Mare fondat în 1999 cu 72,6ha de terenuri în proprietate, din care 50,2ha de vie în rod. Podgoria nouă va fi integrată în activitatea operațională  a Cramei Ceptura situată în apropiere.

 ”Achiziția Vinotecii Gherasim Constantinescu va asigura Cramă Ceptura cu struguri cu DOC Dealu Mare și va susține cererea în creștere pentru vinurile noastre. Am achiziționat peste 50ha de podgorii de înalta calitate și avem suplimentar 22ha de teren pentru extindere ulterioară. Anul acesta plantația a produs o recolta excepțională că volum și calitate. Suntem entuziasmați de această achiziție, întrucât nu este o regiune mai bună în România pentru vinurile roșii decât Dealu Mare” a comentat Victor Bostan, Director General al Purcari Wineries.

Despre Purcari

Purcari Wineries Plc (brandurile Purcari, Cramă Ceptura, Bostavan și Bardar) este unul dintre cele mai mari grupuri de vinuri și brandy din Europa Centrală și de Est. Grupul gestionează circa 1,350 de hectare de podgorii și operează patru platforme de producție în România și Moldova. Grupul este lider în segmentul de vinuri premium din România, cu o cota de circa 25% și cel mai mare exportator de vin din Moldova, livrănd în peste 30 de țări. Fondată în 1827, Purcari este cea mai premiată vinarie din Europa Centrală și de Est, la Decanter Londra 2015-2021 și printre cele mai bine poziționate pe Vivino, cu un scor mediu de 4.1 din 5.0, bazat pe mai mult de 59,000 de recenzii. Din februarie 2018, Grupul este listat la Bursă de Valori București (simbol WINE). Grupul e condus de Victor Bostan, un veteran de peste 30 de ani în businessul vinicol și susținut de investitori de top că Horizon Capital, Fiera Capital, Conseq, East Capital, Franklin Templeton și SEB.

Informații

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/05/2022)

Nuclearelectrica, NuScale & E-Infra semneaza un Memorandum de Intelegere

MUNICIPIUL BISTRITA (BIS29) (24/05/2022)

Plata rata cupon 50, rambursare rata principal 50 & calcul rata dobanda pentru cuponul 51

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (24/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014