Update articol:
Camera Deputaţilor: Proiectul de lege privind protecţia consumatorilor împotriva dobânzilor excesive – adoptat

Credere: Categoriile vulnerabile care se împrumută la IFN, pentru credite mici sau până la salariu, vor beneficia de o protecție suplimentară; IFN-ul nu poate percepe de la debitor mai mult decât dublul sumei împrumutate

Prin legea de plafonare a dobânzilor, Parlamentul rezolvă una dintre cele mai mari probleme existente în societate atunci când vine vorba despre creditare, ne-a transmis Asociaţia Credere. 

Plenul Camerei Deputaţilor a dat miercuri vot favorabil proiectului de lege privind protecţia consumatorilor împotriva dobânzilor excesive, în scopul menţinerii echilibrului contractual şi al asigurării integrităţii pieţei financiar-bancare interne.   

Oficialii Credere susţin: “Prin urmare, categoriile vulnerabile care se împrumută la instituțiile financiar-nebancare (IFN), pentru credite mici sau până la salariu și care nu se încadrează pentru creditele acordate de bănci, vor beneficia de o protecție suplimentară. Astfel, IFN-ul nu poate percepe de la debitor mai mult decât dublul sumei împrumutate. Sunt de notorietate cazurile în care aceste categorii de împrumutați ajungeau să plătească chiar și de până la 10 ori suma împrumutată, fapt care a generat numeroase drame în societate. Important de menționat că legea instituie și un mecanism complex de sancționare a entităților care încalcă prevederile legii adoptate astăzi de către Parlament”.

Senatorul PSD Daniel Zamfir: “Băncile și IFN-urile nu mai pot practica ce dobânzi vor! Legea se aplică şi creditelor în derulare”

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Finalizare achizitie companie de proiect fotovoltaic - Vulturu

OMV PETROM S.A. (SNP) (06/02/2023)

Raport tranzactii cu parti afiliate 14 dec 2022 - 5 feb 2023

PROMATERIS S.A. (PPL) (06/02/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) S2 2022

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (06/02/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 30.01.2023-03.02.2023

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (06/02/2023)

Tranzactii intre parti afiliate DEER - OPCOM