Update articol:

Credit Suisse a accesat lichidități de miliarde weekendul trecut, a declarat ministrul elvețian de finanțe

Credit Suisse (CSGN.S) a apelat la Banca Națională Elvețiană pentru „o sumă mare de miliarde” weekendul trecut pentru a-și asigura lichiditatea, a declarat sâmbătă ministrul de finanțe al țării, Karin Keller-Sutter, postului elvețian SRF.

Banca elvețiană cu probleme a declarat săptămâna trecută că intenționează să împrumute până la 50 de miliarde de franci elvețieni de la banca centrală a țării pentru a-și crește lichiditatea.

„Săptămâna trecută, Credit Suisse a retras o sumă mare de miliarde pentru protecția lichidității”, a spus Keller-Sutter.

Ea a spus că acest lucru se datorează faptului că clienții au retras bani din bancă, dar și pentru că cei care fac afaceri cu banca cer garanții.

Keller-Sutter a spus că „este de presupus” că cifra este peste 50 de miliarde de franci elvețieni (54,35 miliarde de dolari), dar a spus că Banca Națională Elvețiană are cifra exactă.

„Important este că situația s-a stabilizat”, a spus ea.

Duminică trecută, UBS (UBSG.S) a fost de acord să cumpere rivalul său Credit Suisse (CSGN.S) pentru 3 miliarde de franci elvețieni și a acceptat să își asume pierderi de până la 5 miliarde de franci într-o fuziune concepută de autoritățile elvețiene pentru a preveni creșterea tulburărilor  în sectorul bancar global.