Update articol:

Credit Suisse plătește 600 de milioane de dolari pentru soluționarea unui proces privind creditele ipotecare din SUA

  • Banca elvețiană a provizionat 850 de milioane de dolari pentru cazurile legale din SUA

Credit Suisse Group AG a fost de acord să plătească 600 de milioane de dolari pentru soluționarea unui proces privind creditele ipotecare care s-au prăbușit în criza financiară din 2008, conform Bloomberg.

Reclamantul, MBIA Insurance Corp., a declarat aseară că a ajuns la un acord, după o decizie judecătorească care a ordonat băncii elvețiene să plătească despăgubiri de aproximativ 604 milioane dolari. Acordul înseamnă că nu va exista un proces de apel.

Credit Suisse se așteaptă să anunţe o pierdere în al patrulea trimestru, în condiţiile în care va publica rezultatele pe 18 februarie, după ce a provizionat 850 de milioane de dolari pentru procesele din SUA, inclusiv MBIA, și a rezervat 450 de milioane de dolari pe o investiție depreciată în fonduri de hedging.

„Suntem încântați că am rezolvat această problemă, care datează din 2007. Suma de 600 de milioane de dolari este substanțial mai mică decât previziunile noastre anterioare de până la aproximativ 680 de milioane de dolari și a fost complet prevăzută în rezultatele noastre din al patrulea trimestru 2020”, a declarat  Andreas Kern, purtător de cuvânt al Credit Suisse.

Luna trecută, un judecător al statului New York a condus dosarul împotriva Credit Suisse în procesul intentat de asigurătorul de obligațiuni din 2009 cu privire la presupusele denaturări ale calității împrumuturilor care stau la baza titlurilor garantate ipotecare rezidențiale în 2007. MBIA a cerut 686,7 milioane de dolari, plus dobânzi, în timp ce Credit Suisse estimase daune de 597,7 milioane de dolari.

Credit Suisse se numără printre creditorii, inclusiv UBS Group AG, Morgan Stanley și Nomura Holdings Inc., care încă se apără împotriva creanțelor privind vânzarea valorilor mobiliare care au scăzut în valoare în timpul crizei din 2008. Credit Suisse are probabil cea mai mare expunere în litigii de răscumpărare, deoarece se confruntă cu procese de peste 3 miliarde de dolari, potrivit Elliott Stein, de la Bloomberg Intelligence.

 

BVB | Știri BVB