Update articol:
COMUNICAT

CreditAmanet raportează o creștere de 37% a cifrei de afaceri în primul semestru din 2022

Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet

• Bijuteriile din aur și electronicele de larg consum, în topul celor mai amanetate, dar și bine vândute produse;
• Dublarea cifrei de afaceri și digitalizarea activității sunt principalele obiective ale CreditAmanet în următorii doi ani.

 

Compania CreditAmanet, liderul pieței de amanet din București și al doilea jucător la nivel național, cu experiență de aproape 15 ani pe acest segment, a înregistrat în primul semestru din 2022 o creștere de 37% a cifrei de afaceri comparativ cu perioada similară a anului trecut, ajungând la 33,5 milioane de lei. De asemenea, pe aceeași perioadă analizată, profitul companiei a ajuns la 3,6 milioane de lei, în creștere cu 33% față de primul semestru al anului trecut, potrivit unui comunicat de presă.

CreditAmanet este o companie de tip holding care dezvoltă 3 linii de business – amanet, schimb valutar și comerț cu bunuri mobile. Compania a închis anul 2021 cu o creștere față de 2020 cu 58 de procente a cifrei de afaceri, care a ajuns la 61,8 milioane de lei.

Cosmin Popovici, CEO CreditAmanet, a declarat: „În semestrul 1 din 2022, CreditAmanet a raportat creșteri pe toate liniile de business pe care își desfășoară activitatea, cu valori variind de la 10% până la 60% creștere față de aceeași perioadă a anului precedent, în funcție de segmentul de activitate”.

Ce amanetează și ce preferă să cumpere românii în 2022

„Bijuteriile din aur și produsele electronice se mențin în topul celor mai amanetate, dar și al celor mai bine vândute bunuri anul acesta, dacă ne referim și la activitatea de retail pe care o desfășoară CreditAmanet”, dezvăluie Cosmin Popovici. Un trend ce reprezintă o particularitate a acestui an complicat din cauza situației internaționale o constituie preferința clienților CreditAmanet pentru bijuteriile cu greutate mai mica și, implicit, cu un preț mai mic. „Acest fapt denotă o atitudine precaută a consumatorilor”, explică CEO-ul companiei. Totodată, produsele electronice de larg consum, cum ar fi telefoanele mobile, au fost si sunt și în 2022 la mare cautare, în topul celor mai bine vândute produse la CreditAmanet.

În privința creditelor tip amanet, valorea medie a tichetului de împrumut a fost în prima jumătate a acestui an de 1.000 lei. „Se păstrează, în proporție de peste 80%, tendința de rambursare a împrumuturilor și recuperare a bunurilor”, explică CEO-ul CreditAmanet, care subliniază că, la un venit mediu pe economie de 3.977 lei, cât s-a înregistrat în vara acestui an, comisionul mediu pe care l-a achitat un client al companiei a presupus costuri de doar 2,5%/lună.

Amanet de la distanță!

Pe o piață care crește anual cu 25%, în care aurul constituie o componentă semnificativă, dar și segmentul electronice rămâne foarte bine cotat, CreditAmanet vizează dublarea cifrei de afaceri pentru următorii doi ani.

CEO-ul CreditAmanet subliniază că proiectele de digitalizare sunt o prioritate pentru companie. Amanetul de la distanță, realizat online, care oferă posibilitatea obținerii unui împrumut fără deplasare într-una din sucursale reprezintă una dintre facilitățile pe care compania le va pune în curând la dispoziția clienților ei.

Implementarea proiectelor de digitalizare se corelează cu preocuparea echipei CreditAmanet de a-și desfășura activitatea într-un mod cât mai sustenabil.

„Demarăm arhivarea electronică a tuturor documentelor interne și ne dorim să amplasăm tablete în toate cele 26 de agenții pe care le avem localizate în cele mai mari orașe ale țării. Astfel, clienții noștri vor putea semna electronic contractele, care vor fi salvate digital și totodată vom avea un feedback în timp real de la ei. Nu în ultimul rând, digitalizarea va contribui la desfășurarea sustenabilă a tuturor proiectelor noastre”, mai spune CEO-ul CreditAmanet.

Companie de tip holding cu o experiență pe piață de aproape 15 ani, CreditAmanet susţine că este liderul pieței din București și al doilea jucător la nivel național. Prin intermediul companiilor pe care le deține integral (Digital Sale SRL și EUROCREDIT EXCHANGE SRL) dezvoltă 3 linii de business – amanet, schimb valutar și comerț cu bunuri mobile. Compania operează 26 de agenţii în Bucureşti, Ilfov, Piteşti, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Braşov, Piatra Neamţ, Focşani, Bacău, Galaţi şi Constanţa, Tg. Mureş, Buzău și Ploieşti. Cu 130 de angajați în agențiile reprezentate la nivel național, CreditAmanet a servit până acum peste 2 milioane de clienți. 

BVB | Știri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (08/12/2022)

Raspunsuri la intrebarile primite din partea comunitatii de investitori

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (08/12/2022)

Disponibilitate vot online si program AGOA 16/19.12.2022

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (08/12/2022)

Document informare - alocare actiuni