Update articol:

CREDITE LA BĂNCI, ACCESATE CU ACTE FALSE; prejudiciu mai multor instituții de creditare de peste 3.740.000 de lei (video Poliţie)

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul de Combatere a Finanțării Terorismului și Spălării Banilor, împreună cu D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au desfășurat recent 35 de percheziții domiciliare, în București și în județele Ilfov, Călărași, Ialomița, Teleorman și Prahova.

A fost vizată o grupare infracțională ai cărei membri sunt bănuiți de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații și uz de fals.

 

Din investigații a reieșit că cei 9 membri ai grupării ar fi accesat credite de la bănci cu documente false. În fapt, începând cu anul 2018, aceștia ar facilitat obținerea, în mod fraudulos, de produse de creditare de către persoane fizice care nu aveau loc de munca și nu realizau venituri. Astfel, a fost cauzat un prejudiciu mai multor instituții de creditare, în valoare de peste 3.740.000 de lei.

În urma perchezițiilor de ieri, au fost ridicate înscrisuri, medii de stocare și telefoane mobile.

Au fost puse în executare mandate de aducere, emise pe numele unor persoane domiciliate în București sau în județele Ilfov, Prahova, Argeș, Mureș, Neamț, Constanța, Dâmbovița, Giurgiu și Ialomița.

În urma audierilor și a probatoriului administrat în cauză, 3 persoane au fost reținute, iar pentru alte 9 s-a dispus măsura controlului judiciar.

În acțiuni au fost angrenați și polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din Ilfov, Călărași, Ialomița, Teleorman și Giurgiu și jandarmi

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (27/11/2020)

Comunicat referitor la comentarii media

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (27/11/2020)

Autorizatie ASF - Modificare act constitutiv

ELECTROARGES SA (ELGS) (27/11/2020)

Prelungire mandat reprezentant permanent Benjamins United SRL