Update articol:

Cristian Ghinea, USR: E păcat că un subiect atât de important precum alocația copiilor este subiect de competiție populistă între PSD și PNL

Foto Facebook Foto Facebook

E păcat că un subiect atât de important precum alocația copiilor este subiect de competiție populistă între PSD și PNL, a scris, pe Facebook, Cristian Ghinea, europarlamentar USR.

El a continuat: “După ce nu a știut cum să scape de cartoful fierbinte, Florin Cîțu anunță creșterea treptată. Cred că trebuie să avem curaj și să recunoaștem că nu asta așteaptă cei mai mulți români de la stat. Vrem autostrăzi, vrem școli bune, vrem spitale în care să nu murim. Și, da, vrem mai mulți bani pentru copiii săraci, pentru cei care au nevoie. Eu mizez pe faptul că românii pot spune statului acest mesaj decent și că suntem suficient de mulți.”

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat că alocaţiile vor creşte, la 1 august, cu un procent cuprins între 15% şi 20%. Citu a reiterat ideea că nu se pot dubla alocaţiile în acest an, însă a precizat că Guvernul intenionează să le dubleze ”într-un timp foarte scurt”.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a vorbit, marţi seară, la B 1 TV, despre creşterea alocaţiilor şi a precizat că vor fi majorate cu un procent cuprins între 15% şi 20%.

”Este puţin mai mult de 15%. Alocaţiile nu se pot dubla. Această lege a trecut prin Parlament fără sursă de finanţare, la fel ca legea cu pensiile. Noi nu am atacat la CCR dublarea alocaţiilor, noi am atacat decizia Parlamentului de a spune că nu putem proroga. CCR a spus că Parlamentul poate să decidă să nu proroge o lege. Vom creşte alocaţiile, vom anunţa în şedinţa de Guvern în câteva zile. PNL a dublat alocaţiile acum un an şi am fi vrut şi acum să putem să dublăm alocaţiile. Nu este o problemă că nu dorim. În acelaşi timp, suntem într-un context dificil, un context global economic îngrozitor. Dorim să le dublăm, dar vom avea o creştere la 1 august, vom avea una substanţială la 1 ianuarie şi încă una anul viitor. Vom încerca să le dublăm într-un timp foarte scurt. Vom merge acum între 15 şi 20%. În acest proiect de lege vine şi creşterea din ianuarie şi anul viitor. Vom dubla alocaţiile într-o perioadă foarte scurtă. Este un efort enorm pentru buget. Aceştia sunt bani care ar fi putut să meargă la investiţii, investiţii care ar fi putuit garanta creşteri şi plata de alocaţii în viitor”, a declarat Florin Cîţu, potrivit www.b1.ro.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat, marţi seară, că Guvernul are în lucru un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru majorarea alocaţiilor, însă scenariul este de etapizare a procentului de 100% pentru următorii ani.

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat, luni seară, la Realitatea Plus, că alocaţiile vor fi majorate de la 1 august cu un procent ”în jurul a 15%”, potrivit news.ro.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că Guvernul va creşte alocaţiile în mai multe etape, dar că procentul şi ritmul de creştere depind de prognozele pe care Executivul le va face.