Update articol:

Cristian Rizea a fost reţinut la Chişinău

Cristian Rizea a fost reţinut la Chişinău, potrivit Realitatea TV. În acest moment, este încătuşat şi luat de autorităţi.

Înainte de reținerea sa, Rizea a anunțat, marți după-amiază, că avocații săi au depus deja actele prin care este contestată retragerea „abuzivă” a cetățeniei moldovenești.

Potrivit surselor Realitatea PLUS, Ministerul Justiției așteaptă confirmarea retragerii cetățeniei pentru ca, mai apoi, să reia procedurile de extrădare în cazul fostului deputat PSD, aflat în prezent la Chișinău.

Președintele Igor Dodon i-a retras cetăţenia moldovenească lui Cristian Rizea,  decizia fiind publicată în Monitorul Oficial.

„Dragi prieteni asa cum vedeti deja alaturat , avocatii mei au depus la Judecatoria Chisinau cat si la Presedintia Republicii Moldova argumentele juridice privind retragerea abuziva a cetateniei mele moldovenesti!”, a anunțat Cristian Rizea, marți după-amiază, într-un mesaj postat pe Facebook.

După ce președintele Igor Dodon i-a retras cetățenia, Cristian Rizea a scris, marți dimineață, pe Facebook: “Dragi romani, infractorii pe care ii devoalez au platit milioane de euro mafiei politice din Moldova condusa de Igor Dodon si Vladimir Plahotniuc pentru a imi retrage in mod abuziv cetatenia Republicii Moldova ! Ma voi lupta in instanta aici la Chisinau si sper cu ajutorul vostru si al lui Dumnezeu sa pot reusi ! Adevarul Invinge Intotdeauna ! 🔥”.

Într-o intervenție telefonică la Realitarea TV, imediat după anunțul privind retragerea cetățeniei, Cristian Rizea a spus că cetățenia a fost dobândită total legal:  “Am dobândit-o prin recunoastre. Mama mamei mele a traiat aici. (…) Nu este nu știu ce rudă, de nu știu ce grad. Deci repet, este mama mamei mele, cea care m-a crescut”.

Fostul parlamentar român a precizat că va continuă dezvăluirile începute cu mai bine de două luni la Realitatea PLUS, precizând că nu îi este teamă.

 

 

Președintele Igor Dodon i-a retras cetăţenia moldovenească lui Cristian Rizea; decizia a fost publicată în Monitorul Oficial

 

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (07/05/2021)

Contracte cu valoare peste 10% din cifra de afaceri

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 10 si 11 Mai 2021

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Suspendare tranzactionare - 17:12 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera