Update articol:

Criza bancară americană pune în pericol proiecte majore de LNG din SUA

https://pixabay.com https://pixabay.com

Criza bancară americană, care a început odată cu falimentul eșecul Silicon Valley Bank (SVB),  pune în pericol proiecte majore de LNG din SUA, deoarece ratele dobânzilor în creștere și problemele lanțului de aprovizionare introduc provocări financiare care au dus deja la întârzieri, scrie Oil Price.

Potrivit Reuters, două din cele patru proiecte noi care au fost programate pentru  deciziile finale de investiții (FID) în primul trimestru al acestui an au acum termenele prelungite.

Reuters a citat-o pe analista principală de gaze naturale de la Kpler, Eleni Papadopoulou, aceasta exprimându-şi „îngrijorarea că activitatea de creditare bancară ar putea fi retrasă” și s-ar putea să vedem mai multe întârzieri FID din cauza crizei bancare.

Întârzierile sunt legate de proiectele terminalelor de export ale NextDecade și Energy Transfer LP, afectate de creșterea ratelor dobânzilor, creșterea costurilor de construcție și forță de muncă și de deconectarea dintre prețurile gazelor naturale din SUA și restul lumii.

NextDecade a întârziat construcția instalației sale Rio Grande LNG din Texas și acum se așteaptă la o FID până la sfârșitul trimestrului al doilea. În dosarele de la SEC, NextDecade a declarat că și-a extins acordurile de construcție până pe 15 iunie. Costul primelor trei unităţi de lichefiere Rio Grande LNG este estimat la 11,5 miliarde de dolari, cu o capacitate de 16 milioane de tone pe an.

Potrivit Reuters, banca franceză Societe Generale SA s-a retras anul trecut din calitatea de bancă principală pentru Rio Grande.

Cele două proiecte care avansează fără întârziere sunt proiectul Venture Global LNG din Louisiana și proiectul GNL al Sempra Energy din Texas.

Aceste proiecte mari promițătoare vor trebui să se bazeze mult mai mult pe oferte de achiziții anticipate decât pe capitalul dezvoltatorului. Cu alte cuvinte, proiectele care vor putea merge mai departe fără probleme financiare vor fi probabil cele care își pot contracta întreaga capacitate în avans. Asta face ca ofertele de vânzare să fie și mai importante în viitor. Acest lucru înseamnă, de asemenea, ca proiectele să se confrunte cu prețurile volatile ale gazelor naturale care fac riscante tranzacțiile pe termen lung.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (07/06/2023)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCARBON SA (ROCE) (07/06/2023)

Incasare suma din diminuare capital social Recyplat Limited

AAGES S.A. (AAG) (07/06/2023)

Hotarari CA din 07.06.2023

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (07/06/2023)

Completare ordine de zi AGA E si AGA O 03/04.07.2023