Update articol:
CCR a amânat de 5 ori pronunțarea pe această speță

Curtea Constituţională ar putea lua o decizie în cazul sesizării USR privind numirea lui Marian Neacşu la ANRE

Marian Neascu, SGG - Foto Facebook Marian Neascu, SGG - Foto Facebook

Curtea Constituţională a României s-ar putea pronunţa, miercuri, pe sesizarea depusă de USR privind numirea lui Marian Neacşu în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei.

Deputatul USR Cristina Prună a spus ieri: “Mâine este ziua ZERO la CCR!

În 2019, Marian Neacșu, fost membru PSD, a fost numit de Parlamentul României vicepreședinte la ANRE, reglementatorul pieței de energie. Am contestat la CCR această numire deoarece Marian Neacșu nu avea experiența cerută de lege pentru a ocupa această funție. În plus, la vremea respectivă avea și o condamnare penală și nu era reabilitat. CCR a amânat de 5 ori(!) pronunțarea pe această speță. Deja a bătut recordul amânărilor. Mâine, sesizarea USR va fi din nou pe agenda CCR.

Să vedem dacă vor avea curajul să amâne din nou!”

Parlamentul l-a validat pe Marian Neacşu în funcţia de vicepreşedinte al ANRE pe 26 iunie 2019.

În vară, Iulian Iancu, deputat PSD şi preşedintele Comisiei de Industrii din Camera Deputaţilor, nu a susţinut nominalizarea lui Marian Neacşu ca vicepreşedinte ANRE, considerând că această numire este ilegală şi va aduce prejudicii de imagine atât partidului, Camerei Deputaţilor, cât şi candidatului în sine.

Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de Industrii: “Vom face demersurile legale ca să răspundem contestațiilor de numire a vicepreședintelui ANRE”

 

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022