Update articol:
La cererea SIF Banat Crișana, SIF Muntenia, Certinvest și AIPC

Curtea de Apel Craiova suspendă deciziile AGA de bilanț SIF Oltenia, prezidate de Tudor Ciurezu

sursa Pixabay
Curtea de Apel Craiova a decis, azi, să suspende deciziile AGA SIF Oltenia din 28 aprilie, prezidate de Tudor Ciurezu, schimbând, în tot, sentința Tribunalul Dolj, care respinsese cererea formulată de SIF Banat Crișana, SIF Muntenia și Certinvest.

Instanta a decis: “Schimbă în tot sentința, în sensul că admite cererile reclamanților. Suspendă executarea Hotărârilor nr. 1-8 adoptate de AGOA SIF Oltenia în data de 28.04.2020 prezidată de Președintele Consiliului de Adminitrație, până la soluționarea definitivă a cererilor având ca obiect constatarea nulității respectivelor hotărâri. Admite cererea de intervenție accesorie în interesul reclamanților SAI Cerinvest, FIA CERTINVEST ACŢIUNI, FDI CERTINVEST BET FI INDEX și FDI CERTINVEST XT INDEX, formulate de intervenientele Asociația Investitorilor pe Piața de Capital. Respinge cererile de intervenție în interesul pârâtei formulate de Ungureanu Liviu, Tudor Dumitru, Fortan Procopie și Răduț Dumitru. Definitivă. ” 

SIF Banat Crișana (SIF1) a cerut, în instanță, atât suspendarea, cât și anularea deciziilor AGA SIF Oltenia, prezidată de Tudor Ciurezu, anularea făcând obiectul unui alt proces.

SIF Oltenia (SIF5) a transmis Bursei de Valori București, imediat după AGA, un comunicat care arată că, la Adunarea generală, prezidată de Tudor Ciurezu, toate punctele de pe ordinea de zi au fost aprobate – respectiv dividende de 52.214.914,30 lei (42,0639% din profitul net), descărcarea de gestiune a administratorilor pentru activitatea desfasurată în exercițiul financiar al anului 2019 și bugetul 2020. Raportul SIF Oltenia arată că, la AGA, au fost prezenți, acționari cu dețineri de 46,095%

La AGA de bilanț de la SIF Oltenia, unii acționari nu au fost primiți la ședință, pentru că votaseră prin corespondență, pe fondul contextului generat de pandemia de coronavirus. Printre aceștia s-au numărat SIF Banat Crișana și SIF Muntenia. Aceștia au ținut o ședință paralelă, prezidată de vicepreședintele Cristian Bușu și au decis respingerea punctelor de pe ordinea de zi, dar și tragerea la răspundere a administratorilor, cu excepția lui Bușu. Raportul lui Bușu a fost publicat, ulterior, pe BVB.

Până în acest moment, nici deciziile AGA transmise de Ciurezu, nici cele transmise de Bușu nu au fost înregistrate la Registrul Comerțului.

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (29/10/2020)

Hotararile Consiliului de Administratie din data de 29.10.2020

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (29/10/2020)

Notificare prag detineri/vot >5%

MUNICIPIUL BACAU (BAC26B) (29/10/2020)

Plata cupon 45, rambursare rata principal 44 & calcul rata dobanda pentru cuponul 46

MUNICIPIUL BACAU (BAC26A) (29/10/2020)

Plata cupon 49, rambursare rata principal 47 & calcul rata dobanda pentru cuponul 50

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (29/10/2020)

Semnare documente relationate de suplimentarea unui credit sindicalizat