Update articol:

Dan Paul, cooptat membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere al SIF Transilvania

Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor, a fost cooptat membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere al SIF Transilvania (SIF3), potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Compania a transmis: „S.I.F. Transilvania informează acţionarii şi investitorii că, în cadrul şedinţei din data de 06.09.2019, Consiliul de Supraveghere, în conformitate cu prevederile art. 1537 din Legea nr. 31/1990, republicată în 2004, cu modificările şi completările ulterioare, a procedat la numirea unui membru provizoriu al Consiliului de Supraveghere, în persoana d-lui DanViorel PAUL, de profesie economist, domiciliat în Bucureşti. Pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a adunării generale ordinare a acţionarilor se va include un punct referitor la alegerea unui membru al Consiliului de Supraveghere.”

Recent, SIF Transilvania (SIF3) a anunțat că va contesta decizia Autorității de Supraveghere Financiară, care i-a respins documentul de ofertă publică de răscumpărare, întocmit în baza hotărârii A.G.E.A. din data de 6 martie 2019, motivând că perioada de derulare a ofertei a expirat și că nu se admite condiția din ofertă „totul sau nimic, condiţie rezolutorie de natură să facă oferta publică de cumpărare revocabilă”.

Pe 6 martie, acționarii SIF Transilvania au aprobat un program de răscumpărare de maxim 7,5% din acțiuni, în cadrul căruia urma să fie oferit, la schimb, pachetul majoritar deținut de societate la COMCM Constanța.  Programul lăsa posibiliatatea de exit lui Constantin Frățilă, care a dus ani de zile lupte cu conducerea executivă a SIF3, acesta urmând să primească în schimbul celor aproximativ 5% din SIF3 pachetul majoritar de la COMCM.