Update articol:

Dăncilă: Guvernul va aproba cheltuielile pentru un portal electronic al ONRC, menit să reducă timpii de înregistrare a firmelor

Sursa foto: Facebook

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunţat că, în şedinţa de miercuri, Guvernul va aproba cheltuielile necesare pentru implementarea proiectului ‘Sistemul electronic integrat al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului’, în baza căruia va fi creat un portal public de interacţiune cu clienţii, permiţând reducerea timpului necesar pentru înregistrarea firmelor, potrivit Agerpres.

“În şedinţa de Guvern de astăzi facem încă un pas pentru încurajarea iniţiativei private prin măsuri de reducere a timpului necesar pentru înregistrarea unei firme în Registrul Comerţului. În acest sens, la iniţiativa Ministerului Justiţiei, vom aproba, printr-o hotărâre de guvern, cheltuielile necesare pentru implementarea proiectului de investiţii ‘Sistemul electronic integrat al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului’. Prin acest proiect, în valoare totală de aproape 190 de milioane de lei, finanţat din fonduri europene şi de la bugetul de stat, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului îşi va extinde serviciile digitale oferite. Astfel, se va constitui un portal public de interacţiune electronică cu clienţii, care va avea beneficii importante pentru cetăţeni şi mediul de afaceri. Mă refer la eliminarea numărului de documente prezentate în format de hârtie, reducerea timpului de soluţionare a cererilor depuse şi furnizarea online a serviciilor, cheltuieli mai mici pentru multiplicarea şi legalizarea unor acte, reducerea timpului petrecut la ghişeu şi a deplasărilor la diferite instituţii”, a precizat Dăncilă, la începutul şedinţei de Guvern. 

BVBStiri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (14/06/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 7 - 11 iunie 2021

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (14/06/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 07.06-11.06.2021

MedLife S.A. (M) (14/06/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 7-11 iunie 2021

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (14/06/2021)

Notificare Swiss Capital inaintea perioadei de stabilizare