Update articol:

Daniel Apostol: ASF discută cu Ministerul Finanțelor și Ministerul Muncii facilități fiscale pentru angajatorii care oferă pensii ocupaționale

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) discută cu Ministerul Finanțelor și Ministerul Muncii oferirea de facilități fiscale angajatorilor care oferă angajaților posibilitatea să contribuie la un fond de pensii ocupaționale, a spus Daniel Apostol, purtătorul de cuvânt al Autorității, într-o intervenție la Antena3. Potrivit acestuia, este în discuție o deductibilitate totală pentru întreaga contribuție la fondurile de pensii ocupaționale.

ASF consideră pensiile ocupaționale un obiectiv care ar trebui atins cât de curând, a spus Apostol: “Există legea care prevede acest asa numit Pilon IV de pensii, care ar urma să ofere publicului larg o alternativă de a benificia de un program de economisire pe termen lung”.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, la începutul anului, legea care prevede organizarea şi funcţionarea fondurilor pentru pensiile ocupaţionale precum şi stabilirea schemei de pensii ocupaţionale. Acest tip de pensie vine în completarea celorlalte tipuri acordate de sistemul de pensii din România.

Daniel Apostol a explicat: “Este important că această pensie ocupațională este o contribuție pe care angajatul poate să o depună într-un fond special constituit la inițiativa angajatorului său, astfel încât să poată beneficia de o sumă suplimentară economisită.

Fondul de pensii ocupaționale nu se poate realiza dacă nu se atinge un număr minim de 100 de participanți pe fond. Dar, un angajator care are mai puțini angajați poate să propună o schemă proprie de pensii ocupaționale care să facă parte dintr-un fond constituit de mai mulți angajatori care se gândesc să ofere această falicilitate.“

Potrivit oficialului ASF, vestea bună este că angajatorul are o posibilitate nelimitată de a aloca către fondul de pensii sume pentru fiecare angajat în parte în funcție de criterii proprii, iar angajatul poate să aloce din propriile venituri o cotă suplimentară, limitată la maxim o treime din veniturile sale salariale brute sau o treime din veniturile asimilate salariilor, pentru a fi asigurată și stabilitatea sa financiară. Această facilitate se oferă prin contractul de muncă.

BVB | Știri BVB

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (26/05/2022)

Decizie CA - rascumparare actiuni proprii

OIL TERMINAL S.A. (OIL) (26/05/2022)

Majorare tarife reglementate

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (26/05/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROPHARMA SA (RPH) (26/05/2022)

Raport anual 2021-completare situatii financiare consolidate,raport audit,ESEF

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (26/05/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)