Update articol:
Presa americană: Milioane de euro din fondurile UE destinate fermierilor se presupune că au fost dirijate către oligarhi şi persoane importante

Daniel Buda: Banii europeni destinați fermierilor trebuie să ajungă acolo unde se face agricultură, mai exact la adevărații fermieri

Banii europeni destinați fermierilor trebuie să ajungă acolo unde se face agricultură, mai exact la adevărații fermieri, spune europarlamentarul  Daniel Buda, vicepreşedinte al Comisiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală din Parlamentul European, în urma apariţiei în presa americană a unei anchete potrivit căreia milioane de euro din fondurile UE destinate fermierilor se presupune că au fost dirijate către oligarhi şi persoane importante.

Daniel Buda explică: “Fără discuție , banii europeni destinați fermierilor trebuie să ajungă acolo unde se face agricultură , mai exact la adevărații fermieri! Există o întreagă discuție aici în PE cu privire la definirea fermierului activ! Statele membre până la urmă sunt responsabile să se asigure că acești bani ajung la fermieri și la cei care practică cu adevărat agricultură ! Uniunea Europeană în general și România în special au nevoie de ferme durabile capabile să ofere timp îndelungat , o hrană de calitate , la prețuri accesibile pentru consumatori dar și practici agricole care nu numai să protejeze mediul înconjurator , ci practici agricole care să genereze un aer curat , la fel de important că orice resursă de hrană!”

Uniunea Europeană plătește 65 de miliarde de dolari sub formă de subvenții către fermieri în fiecare an, dar o parte din acești bani intră în buzunarul oligarhilor și al altor persoane puternice, a informat duminică New York Times, potrivit CNBC.

Subvențiile agricole sunt destinate să ajute fermierii din cele 28 de state membre. Cu toate acestea, o anchetă din New York Times, realizată în nouă țări europene, a arătat că distribuirea subvențiilor către fermieri de către UE „este în mod deliberat opacă, subminează obiectivele climatice ale UE şi este deformată de corupţie şi de uneltiri”.

Comisia Europeană a anunţat ieri  că are „toleranţă zero pentru frauda cu fonduri europene şi prin urmare insistă asupra unui angajament clar din partea statelor membre pentru a preveni fraudele”.

Fondurile europene sunt alocate în funcție de dimensiunea terenului deținut de un fermier. Adesea, în fostele țări sovietice, guvernele sunt cei mai mari proprietari de terenuri. Comisia Europeană a declarat luni că guvernele europene au cea mai mare responsabilitate în verificarea alocării fondurilor.

 

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022