Update articol:

Daniel Buda: Seceta și incendiile provocate de ea trebuie tratate separat, pentru că sunt probleme mult prea importante pentru a fi dezbătute la comun

Daniel Buda Sursa foto: danielbuda.ro

Lupta împotriva incendiilor sălbatice și secetei extreme în UE sunt priorități pe agenda Parlamentului European, a declarat europarlamentarul Daniel Buda,  vicepreședinte al Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European. 

Domnia sa a spus: “În cadrul Grupului de lucru pentru buget și politici structurale, am dezbătut alături de colegii mei propunerea de rezoluție privind impactul valului recent de căldură și secetă care afectează Uniunea Europeană.

Pe fondul secetei și temperaturilor ridicate extrem de multe incendii s-au declanșat în toată Europa, în unele locuri mai pregnant decât în altele. În urma unei dezbateri despre secetă din luna iulie, s-a elaborat o rezoluție legată de impactul secetei în Europa. S-a propus ulterior o altă dezbatere la fel de importantă, precum și o rezoluție cu titlul – Lupta împotriva incendiilor sălbatice și secetei extreme în UE”.

În cadrul discuțiilor, Daniel Buda a punctat importanța tratării subiectelor secetă și cel al incendiilor provocate de secetă separat, având în vedere că sunt probleme mult prea importante pentru a fi tratate la comun:

“Aceste teme sunt extrem de importante, și seceta, și incendiile, astfel că în opinia mea acestea trebuie să fie tratate separat, pentru că altfel nu vom trata serios nici un subiect, iar ele sunt mult prea importante pentru noi toți ca să primească un răspuns ferm din partea Comisiei Europene.

Vedem că astăzi seceta a făcut ravagii la nivel european și stimați colegi, când vorbim de secetă, vorbim de securitate alimentară. Vorbim de posibilă foamete la nivelul Uniunii Europene, nu anul acesta, nu la anul, dar în scurt timp, dacă nu gestionăm această chestiune cum trebuie, ne putem trezi că vom avea de-a face cu un astfel de fenomen.

Spunea în mod corect colegul meu mai devreme, faptul că statele care au adoptat acest plan Național de Recuperare și Reziliență, unele state din păcate nu au reușit să prindă problema irigațiilor în aceste planuri, pentru că nu și-au dat seama de dimensiunea acestuia. Trebuie ca astăzi să le oferim această posibilitate să cheltuiască banii în această direcție a ceea ce înseamnă dezvoltarea sistemului de irigații.

Înainte de vară, pentru că știam că urmează o rezoluție, am trimis asociațiilor de profil, în speță cele din domeniul agricol să-mi comunice puncte de vedere legat de acest subiect. Am primit cel puțin 20 de răspunsuri din partea asociațiilor, toți fiind îngrijorați de felul în care vede UE acest fenomen, cunoscut fiind faptul că nu poate exista o abordare doar la nivel național pentru combaterea acestor fenomene. Insist să avem această dezbatere pe secetă săptămâna viitoare în plenară și dacă se poate bineînțeles, să avem o dezbatere și pe ceea ce înseamnă incendii tot săptămâna viitoare. Dar repet, trebuie să fie tratate separat pentru că sunt mult prea importante pentru a fi tratate la comun”.

BVB | Știri BVB

Digi Communications N.V. (DIGI) (26/09/2022)

Modificarea Calendarului Financiar al Societatii aferent anului 2022

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (26/09/2022)

Program disponibilizare colectiva

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (26/09/2022)

Notificare rascumparare actiuni proprii 19 - 23 septembrie 2022

ALRO S.A. (ALR) (26/09/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)