Update articol:
LUNA PIEȚEI DE CAPITAL – DOI ANI DE PIAȚĂ EMERGENTĂ

Daniela Șerban, ARIR: O piață de capital dezvoltată se ghidează după așteptări, de cele mai multe ori ale investitorilor și companiilor

O piață de capital dezvoltată se ghidează după așteptări, de cele mai multe ori ale investitorilor și companiilor, consideră Daniela Șerban, Președinte și Co-fondator ARIR.

Dacă emitenții depășesc așteptările investitorilor, îi surprind plăcut și pot intra la cumpărare sau viceversa, spune ea.

Piața de capital din România împlinește, în luna septembrie, doi ani de la promovarea la statutul de piață emergentă, după criteriile agenției FTSE Russell.

Pe parcursul întregii luni, Financial Intelligence publică o serie de articole, în cadrul proiectului LUNA PIEȚEI DE CAPITAL – DOI ANI DE PIAȚĂ EMERGENTĂ, cuprinzând mesaje ale unor actori importanți dn piața bursieră.

Daniela Șerban ne-a spus: “Dezvoltarea pieței de capital este vizibilă în teren, cu tot mai multe companii și investitori locali (re)descoperind piața de capital, dar și în spațiul public, tot mai multe părți interesate discută, comentează și caută soluții pentru a contribui la o bursă tot mai activă, deziderat prioritar al ARIR, Asociația Română pentru Relația cu Investitorii, cu aproape 40 de membri.”

Așteptările de promovare la statutul de piață emergentă au fost construite treptat, în ani de zile, și, iată, ajungem la aniversări ale acestui fenomen, a mai adaugat ea: “Includerile în indicii de piață emergentă ai FTSE Russell au devenit știri și motivează companiile locale să devină mai vizibile, mai lichide, mai active în comunicare. Vizibilitatea câștigată internațional este o certitudine, care trebuie confirmată constant prin lichiditate, tranzacționare constantă și ideal din ce în ce mai activă.

Listarea Hidroelectrica creează premisele mult așteptatei promovări în categoria superioară și din partea MSCI, cel mai urmărit reper pentru fondurile de investiții, și o oportunitate semnificativă pentru România.”

În total, România va avea, din 19 septembrie, 13 companii incluse în indicii FTSE Russell dedicați pietelor emergente, șapte în indicii FTSE Global Micro Cap și șase în indicii FTSE Global All Cap.

Pe 1 decembrie 2022, Bursa de Valori Bucuresti va implini 140 de ani de la deschiderea oficiala a bursei, dupa o perioada de peste 70 de ani in care au functionat in Romania doar burse de comert.

***

c

Mihai Purcărea, BRD Asset Management: Deschiderea unei piețe de derivate ar putea duce la o creștere semnificativă a lichdității bursiere

BVB | Știri BVB

RAIFFEISEN BANK - OBLIGATIUNI 2029 (RBRO29) (28/03/2023)

Rezultate financiare anuale la data de 31 Decembrie 2022

RAIFFEISEN BANK - OB. 2028 (RBRO28) (28/03/2023)

Rezultate financiare anuale la data de 31 Decembrie 2022

RAIFFEISEN BANK -2027C (RBRO27C) (28/03/2023)

Rezultate financiare anuale la data de 31 Decembrie 2022

Raiffeisen Bank - Ob. 10.2027 (RBRO27B) (28/03/2023)

Rezultate financiare anuale la data de 31 Decembrie 2022

RAIFFEISEN BANK - On . 08.2027 (RBRO27A) (28/03/2023)

Rezultate financiare anuale la data de 31 Decembrie 2022