Update articol:
INTERVIU

Daniela Shah, Eturia: “Circuitul în Argentina și Chile ce include și o croazieră în fiordurile din sudul Americii Latine – una dintre cele mai extravagante vacanțe de Revelion”

Doamna Daniela Shah, Coproprietar Eturia, a avut amabilitatea să ne ofere un interviu și să ne recomande câteva destinații ideale pentru a ne pretrece sărbătorile de iarna.   

Pentru Crăciun propunem circuitul în Mexic, croaziera în Asia de Sud Est și sejurul în Maldive, iar pentru Revelion sejururile în Cuba, circuitul în Australia și croaziera în Statele Unite și Caraibe.

Care sunt noutățile turistice pentru acest an, pentru luna decembrie?

Daniela Shah: Pe lângă destinațiile deja consacrate, ne orientăm întotdeauna spre dorinta clienților noștri de a descoperi alte culturi îndepărtate, ce pot deveni sursa unor experiențe fascinante. Pentru această iarnă, am inclus în portofoliul nostru câteva propuneri, spunem noi, de nerefuzat. Una dintre acestea este o destinație mai puțin cunoscută pentru călătorii români, și anume Liban, unde am lansat circuite de grup cu însoțitor sau fără, bazate pe spectacolul acestei destinații. Tot circuite captivante recomandăm și pentru Africa de Sud. Pentru cei care vor să se relaxeze, dar și să vadă  locuri pe care mulți dintre noi doar le visăm, propunem două croaziere: una de 19 zile în Australia și Noua Zeelandă și una de 20 de zile în Asia de Sud Est.

Care sunt recomandările agenției Eturia pentru Crăciun? Dar pentru Revelion?

Daniela Shah: Recomandările noastre sunt în concordanță cu tipul de turist cu care interacționăm. În funcție de preferintele sale, propunem circuitul în Mexic, croaziera în Asia de Sud Est și sejurul în Maldive – acestea pentru Crăciun. Pentru revelion, pachetele noastre care ies în evidență sunt sejururile în Cuba, circuitul în Australia și croaziera în Statele Unite și Caraibe.

Mauritius (1)

Image 1 of 4

Care este cea mai avantajoasă ofertă pentru familii?

Daniela Shah: Luând în considerare cel mai bun raport calitate-preț, care include zborurile, cazarea, dar mai ales toate facilitățile pe care și le doresc atat adultii, cat si copiii, Republica Dominicană rămâne cea mai avantajoasă destinație pentru familii.

Care este cea mai extravagantă ofertă de revelion?

Daniela Shah: Aici mă gândesc la pachetul care include experiențe unice, deosebite, în destinații de top. Cu siguranță, circuitul complex în Argentina și Chile ce include și o croazieră de patru zile în fiordurile din sudul Americii Latine este una dintre cele mai extravagante vacanțe pe care le oferim de revelion.

Care a fost cel mai vândut pachet turistic în aceeași perioadă a anului trecut?

Daniela Shah: Caraibe a fost cea mai căutată destinație, iar cel mai vândut pachet de anul trecut a fost un sejur complet ce a presupus 8 zile pe un vas de croazieră și 6 zile de relaxare pe plajă în Punta Cana.

Ce vacanță de vis ați dori să includeți în oferta Eturia pentru anul viitor?

Daniela Shah: La nivel de experiență, credem că un circuit cu Transsiberianul va fi extrem de apreciat de către clienți. Totodată, vrem să creăm noi trenduri pentru Barbados și Guadelupa, două insule exotice de vis.

Care a fost cea mai scumpa vacanta și unde?

Daniela Shah: Am avut un circuit în Thailanda și India, care se încheia cu un sejur la plajă, în Maldive. Vacanța s-a intins pe aproape trei săptămâni și a costat aproximativ 15.000 de euro de persoană.

Ce preferă românii – vacanțele pe cont propriu sau cu grup organizat?

Daniela Shah: Românii le preferă pe toate la o privire de ansamblu. Lucrurile se schimbă atunci când ne uităm la categoriile de vârstă corelate cu toate tipurile de vacanțe: de grup cu însoțitor, de grup fără însoțitor, vacanțe individuale – acele pachete personalizate cu tururi private. Vacanțele pe cont propriu sunt acelea pe care fiecare și le organizează singur, de la documentare până la rezervări de zboruri, cazări, mașini, excursii – un public căruia nu se adresează agențiile de turism în mod deosebit.

Ceea ce am observat noi este că aproximativ 30% dintre turiștii noștri preferă să călătorească singuri, iar alții vor să cunoască alte persoane, bucurându-se, în același timp, de toate beneficiile călătoriei de grup cu însoțitor. Datorită acestui procent mare, am lansat pentru ei Grupurile Solo Travel. Familiile preferă relaxarea, să petreacă timp de calitate împreună și aleg atât sejururile, cât și grupurile cu însoțitor.

Pe de altă parte, cuplurile se orientează către pachetele ce le oferă intimitate, relaxare și peisaje paradisiace, adică spre sejururile romantice. Doresc să aibă totul inclus, după gustul lor, așa că personalizează serviciile într-o vacanță individuală în care beneficiază de tururi și transferuri private cu ghid dedicat lor. Evită grupurile.

Cei ce sunt la a doua tinerețe, aleg grupurile cu însoțitor pentru a beneficia de anumite servicii specifice, care le oferă tot confortul și o vacanță fără griji: traduceri din limba engleză în limba română, asistență la check-in, înlesnirea relației cu partenerii locali prin intermediul unui reprezentant al agenției, lipsa grijilor legate de organizarea timpului.

Care sunt factorii care va afectează afacerea?

Daniela Shah: Într-o lume în care globalizarea a devenit principalul trend, suntem foarte atenți la anumite aspecte care ne influențează, tocmai pentru a evita pe cât posibil să ne afecteze. La nivel macro, vorbim despre instabilitatea politică și economică la nivel national și internațional, referindu-ne la probabila recesiune din zona Euro, la Brexit și la războiul comercial dintre SUA și China.

Totodată, luăm în calcul și că industria de turism este în continuă evoluție și devine extrem de volatilă uneori, astfel că orice previziune trebuie să implice o doză de prudență într-o piață extrem de aglomerată și competitivă. Tocmai de aceea, inovăm continuu și ne ghidăm după principiul pe care l-am avut încă de la început: Eturia va încerca să aducă mereu lucruri noi, de la produse, concepte și destinații!

Luați măsuri de hedging cu privire la riscuri, cum ar fi hedging pe cursul de schimb?

Daniela Shah: Riscurile care derivă din diferențele de curs valutar nu sunt de ignorat, astfel că am decis să utilizăm instrumente de diminuare a lor, fără ca turiștii noștri să fie afectați la achiziția unei vacanțe.

Cum v-a afectat falimentul Thomas Cook?

Daniela Shah: Falimentul Thomas Cook nu ne-a afectat în mod direct, însă, la nivel de industrie, cu siguranță a avut un impact. Este încă o dovadă că orice se poate întâmpla și că această piață a turismului este infinită.

Utilizați servicii de car sharing?

Daniela Shah: Eturia este o companie orientată spre client, cu tot ce rezultă de aici. Experiența acestuia este extrem de importanta pentru noi, astfel că, atunci când îi construim o vacanță personalizată este imperativ să se plieze pe nevoile și dorințele sale. Toate serviciile incluse sunt atent verificate. Suntem foarte riguroși în selectarea partenerilor noștri, calitatea ridicată a serviciilor și confortul turiștilor primând întotdeauna.

Considerați că România are nevoie de un minister al turismului?

Daniela Shah: Cred că trebuie să existe strategii pe termen lung, susținute prin proiecte puternice și constante, care să dinamizeze piața și să impulsioneze creșterea organică a standardelor serviciilor oferite.

BVBStiri BVB

DAFORA SA (DAFR) (04/12/2020)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (04/12/2020)

Hotarari AGA O & E din 04.12.2020

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (04/12/2020)

Litigiu dosar nr. 5179/2/2019

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (04/12/2020)

Structura actionariat la data de 30 noiembrie 2020