Update articol:

Davos 2020: Trump îndeamnă țările să „își pună propriii cetățeni pe primul loc”, promovând succesul economic al SUA (VIDEO)

Președintele american Donald Trump a avut ocazia să se adreseze marilor lideri mondiali , la Formul Economic de la Davos, pentru a-și promova agenda „America First” și a încuraja alte națiuni să adopte o abordare similară centrată pe cetățeni cu privire la economie și relațiile politice, portivit CNBC.

Special Address by Donald J. Trump, President of the United States of America

Special Address by Donald J. Trump, President of the United States of America, and Klaus SchwabDonald J. Trump

Publicată de World Economic Forum pe Marţi, 21 ianuarie 2020

„Noua prosperitate a Americii este incontestabilă, inedită și de neegalat nicăieri în lume”, a declarat Trump la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveția, cu câteva ore înainte ca procesul său de demitere să înceapă în SUA.

„America a reușit această schimbare uimitoare nu prin modificări minore la câteva de politici, ci prin adoptarea unei abordări cu totul noi, centrată în întregime pe bunăstarea muncitorului american”, a spus el.

„Fiecare decizie pe care o luăm cu privire la impozite, comerț, reglementare, energie, imigrare, educație și altele este axată pe îmbunătățirea vieții americanilor de zi cu zi”, a adăugat el: „Numai atunci când guvernele vor pune propriii lor cetățeni pe primul loc, oamenii vor fi pe deplin investiți în viitorul lor național.”

O mare parte din discursul său s-a concentrat pe succesul pe care administrația l-a înregistrat în timp ce urmărea politica „America First”, un set de linii directoare care încearcă să beneficieze americanilor medii prin politici economice precum stimulente comerciale sau reduceri de taxe.

“Astăzi cer altor națiuni să urmeze exemplul nostru și să-și elibereze cetățenii de greutatea zdrobitoare a birocrației”, a spus Trump. 

Președintele american nu a vorbit despre negocierile comerciale în curs de desfășurare cu UE sau cu țările membre UE, în ciuda informațiilor că el și președintele francez, Emmanuel Macron, au ajuns la un acord în disputa lor privind impozitele pe companiile digitale.

Discursul lui Trump a venit la o zi după ce echipa juridică a președintelui a cerut Senatului să respingă cele două articole de acțiune ale Camerei împotriva sa. Al treilea proces de destituire prezidențială din istoria SUA începe marți mai târziu.

BVBStiri BVB

ALTUR S.A. (ALT) (03/04/2020)

Comunicat reducere activitate

MedLife S.A. (M) (03/04/2020)

Raport conf. art. 82 din Legea 24/2017 - Februarie 2020

TURISM FELIX S.A. (TUFE) (03/04/2020)

Hotarari AGA O din 03.04.2020

FOND DESCHIS DE INVESTITII ETF TRADEVILLE (TVBETETF) (03/04/2020)

Notificare privind numarul si tipul de investitori