Update articol:

DCA România deschide primul call centre în afara Bucureștiului

DCA România și-a deschis în octombrie primul call centre în afara Bucureștiului. DCA România a analizat mai mulți indicatori pentru a stabili orașul în care să-și extindă operațiunile. Mărimea populației și segmentarea pe categorii de vârstă, mediul educațional universitar (număr de universități publice dar și private, precum și nivelul lor de performanță și competență), rata șomajului și nivelul salariului mediu net sunt criteriile care au situat Craiova pe primul loc, precizează DCA România, într-un comunicat de presă transmis redacției.

Celelalte orașe analizate au fost: Pitești, Râmnicu Vâlcea, Focșani, Constanța, Galați, Sibiu, Târgu Jiu, Bacău, Drobeta Turnu Severin și Alba Iulia.

  • În urma unui studiu, care a analizat un total de 10 orașe în baza unor criterii precum mărimea populației și segmentarea pe categorii de vârstă, numărul de studenți și nivelul educațional, rata șomajului și nivelul salariului mediu net, compania a decis că orașul Craiova este cel mai potrivit pentru o astfel de investiție.
  • Orașul s-a evidențiat cu cel mai ridicat procentaj al persoanelor din categoria de vârstă 15-49 de ani (54% din total) și prin existența a două universități publice și una privată. La diferență mică, s-au aflat Galați și Pitești, însă în final distanța mai mică față de București și numărul mai mare de studenți au înclinat balanța în favoarea Craiovei.

Orașul s-a evidențiat cu cel mai ridicat procentaj al persoanelor din categoria de vârstă 15-49 de ani (54% din total) și prin existența a două universități publice și una privată. La diferență mică, s-au aflat Galați și Pitești, însă în final distanța mai mică față de București și numărul mai mare de studenți au înclinat balanța în favoarea Craiovei.

„Extinderea operațiunilor într-un alt oraș – mai mic – unde fluctuația personalului este considerabil mai mică față de București este o acțiune firească, venită odată cu dezvoltarea companiei. Această mișcare denotă stabilitate și reprezintă o certitudine în plus a faptului că poziționarea companiei noastre în top 5 cele mai importante companii de pe piața colectării de creanțe din România este obținută prin mișcări strategice și viziune pe termen lung,” spune Andreea Moroșanu, director de operațiuni în cadrul DCA România.

Andreea Morosanu_Director operatiuni DCA Romania

„În mod clar, cel mai valoros activ pe care o companie îl are sunt oamenii. Iar în businessul nostru diferența vine din stabilitate, fidelitate și încrederea în companie. Ne bucurăm să putem afirma că DCA este o companie în care oamenii au încredere pentru că ne asigurăm constant să investim în dezvoltarea lor și să creăm un mediu de lucru cât mai plăcut,” afirmă, la rândul ei, Gabriela Dobre, director de resurse umane în cadrul aceleiași companii.

Gabriela Dobre_director HR DCA Romania

“Într-un context foarte dificil al pieței forței de muncă, am reușit să susținem expansiunea numărului de colegi aplicând reguli de tip best practice în HR valabile la nivel global. Una dintre cele mai apreciate practici în organizație este organizarea de concursuri interne bazate pe reguli de transparență și competitivitate onestă pentru orice poziție care devine disponibilă în detrimentul numirilor directe. Astfel, gradul de încredere a echipei în managementul companiei este foarte ridicat. În plus, pentru o companie de dimensiunea DCA România, am investit în foarte multe traininguri în ultimul an pentru colegi din toate nivelurile organizației, menite să crească gradul de fericire a oamenilor,” explică Gabriela Dobre.

Din 2015, compania și-a mărit numărul de angajați de peste 5 ori. Înființată în 2013, la final de 2015, DCA România avea 25 de angajați, la sfârșit de 2016 număra 75 de angajați, iar la final de 2017 ajunsese la 130, compania estimând să crească la circa 160 anul acesta. În momentul de față, DCA România activează la nivel local, fără activități de call centre, în orașele Cluj-Napoca, Timișoara, Iași și Brașov, în plus față de București. Astfel, la Craiova, au început deja să lucreze 13 colegi noi, compania plănuind să crească acest număr de câteva ori, în următorul an. Acest lucru va depinde de mulți factori, însă cel mai important rămâne cadrul legislativ care va modela condițiile de piață.

DCA (Debt Collection Agency) este o companie specializată în colectarea creanțelor din România și  este deținută de B2Holding, grup norvegian listat la Bursa de la Oslo care prezent în 26 de țări europene. DCA se concentrează pe achiziționarea de portofolii de creanțe nesecurizate și colaborează cu bănci, instituții financiare non-bancare și companii active pe piața de utilități din România. DCA este de 5 ani pe piața românească, are peste 150 angajați și gestionează aproximativ 600.000 de creanțe în valoare de circa 450 de milioane Euro.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (28/11/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (28/11/2023)

Finalizarea etapei a treia si inchiderea Programului 8 de rascumparare actiuni

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (28/11/2023)

Raport curent cf. art. 234 alin. 1, lit. i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (28/11/2023)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 27.11.2023 - 28.11.2023

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (28/11/2023)

Contract Retehnologizare Unitatea 1