Update articol:

Deficitul global de semiconductori a afectat vânzările auto în China

semiconductori chipuri

Vânzările auto pe piaţa chineză au scăzut cu 19,6% în septembrie, a cincea lună de declin consecutiv, din cauza deficitului global de semiconductori şi a problemelor în alimentarea cu energie, care au afectat producţia în cea mai mare piaţă auto din lume, transmit Xinhua şi Reuters, potrivit Agerpres.

Septembrie şi octombrie, cunoscute ca “septembrie de aur şi octombrie de argint” de specialiştii auto chinezi, erau percepute ca perioadele de vârf ale sezonului pentru vânzări, clienţii revenind în mod tradiţional să facă achiziţii după perioada verii.

Luna trecută, livrările au totalizat 2,07 milioane de vehicule, comparativ cu perioada similară din 2020, a informat Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM).

“Declinul vânzărilor a fost provocat de problemele interne în alimentarea cu energie, parţial din cauza deficitului de cărbune, şi de deficitul prelungit de semiconductori pe plan mondial, care au forţat mulţi producători auto să-şi limiteze producţia, a apreciat Chen Shihua, oficial în cadrul CAAM. Acesta a adăugat că deficitul de cipuri a început să se atenueze în China iar livrările se vor îmbunătăţi în ultimul trimestru al anului.

Ca un semn promiţător pentru producătorii auto globali care au investit masiv în China, livrările de automobile electrice şi hibride au fost mai mult decât duble în septembrie, ajungând la nivelul record de 357.000 de unităţi.

Companiile auto şi-au extins capacităţile de producţie în China, unde autorităţile promovează automobilele electrice şi hibride pentru a reduce poluarea.

Autorităţile de la Beijing vor ca automobilele electrice şi hibride să reprezinte 20% din totalul vânzărilor auto până în 2025, faţă de aproximativ 5% acum.

BVB | Știri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (05/12/2022)

Convocare AGOA 12 (13) ianuarie 2023

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (05/12/2022)

Tranzactii intre parti afiliate EFSA - OPCOM

FONDUL DESCHIS DE INVESTITII ETF BET PATRIA-TRADEVILLE (TVBETETF) (05/12/2022)

Notificare cu privire la numarul si tipul de investitorilor

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (05/12/2022)

Notificare rascumparare actiuni proprii 28 noiembrie - 2 decembrie 2022