Update articol:

Demiterea lui Remus Borza din funcţia de consilier onorific pe probleme economice al premierului – publicată în Monitorul Oficial

Remus Borza în această dimineaţă: Dragi prieteni, aveți mai jos interviul telefonic dat joi reporterilor de la Antena 3 și difuzat parțial și denaturat sâmbătă în cadrul emisiunii Income magazin. Veți constata că nu am vorbit despre concedieri în sectorul public ci despre nevoia de debirocratizare, informatizare și eficientizare a administrației, despre prioritizarea investițiilor în infrastructură de transport, cercetare și inovare, agricultură și turism

Remus Borza a fost eliberat din funcţia de consilier onorific pe probleme economice al prim-ministrului, printr-o decizie a premierului publicată luni în Monitorul Oficial.

În această dimineaţă, Remus Borza a postat pe Facebook interviul video pe care l-a acordat Antena 3, menţionând: “Dragi prieteni, aveți mai jos interviul telefonic dat joi reporterilor de la Antena 3 și difuzat parțial și denaturat sâmbătă în cadrul emisiunii Income magazin. Veți constata că nu am vorbit despre concedieri în sectorul public ci despre nevoia de debirocratizare, informatizare și eficientizare a administrației, despre prioritizarea investițiilor în infrastructură de transport, cercetare și inovare, agricultură și turism. Am vorbit despre măsurile necesare pentru a crește colectarea veniturilor bugetare și a combate evaziunea fiscală, am vorbit despre un proiect de țară constând în reindustrializarea României. În rest fake news, propagandă și manipulare. Cui profită? În nici un caz României”.

Gasiti aici interviul:  

Interviul care a dus la demiterea lui Borza

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat în weekend  că îl va demite pe Remus Borza, în urma unor declaraţii făcute  de acesta la un post tv. 

Remus Borza a declarat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că România are “un comportament comercial de ţară bananieră”. El a avansat ideea unei noi ordonanţe care să modifice OUG 114/2018 şi OUG 19/2019, dar a vorbit şi despre o reducere a numărului de bugetari şi o scădere a numărului de ministere. „Am crescut veniturile în sectorul bugetar, cred că suntem singura țară din lume care plătește mult mai bine salariații din sectorul public decât pe cei din sectorul privat. Trebuie să gestionăm 800.000 de bugetari, am gonflat foarte mult administrația. Și la Guvern trebuie să mai reducem din ministere. E mai eficient, mai rămân bani să facem și o fabrică în România”, a spus Borza la Antena 3.

Remus Borza la DC News: „E dreptul suveran al premierului: cine m-a numit poate să mă și demită. Nu e nicio tragedie, dacă într-adevăr așa stau lucrurile”

 

Premierul a luat decizia sâmbătă. ”A făcut afirmații în nume personal care nu se regăsesc în programul guvernului!”, este justificarea premierului exprimată pentru STIRIPESURSE.RO.

 

Viorica Dăncilă l-a demis pe Remus Borza, după anunțul concedierilor

 

BVBStiri BVB

ANTIBIOTICE S.A. (ATB) (21/04/2021)

Erata Hotarari AGA O 21.04.2021

TERAPLAST SA (TRP) (21/04/2021)

Raport trimestrul 1/2021

CONDMAG S.A. (COMI) (21/04/2021)

Numire auditor financiar

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (21/04/2021)

Numire membru provizoriu Directorat