Update articol:
REACȚIE DUPĂ CE DĂNCILĂ A SPUS CĂ-L DEMITE LUNI

Remus Borza la DC News: “E dreptul suveran al premierului: cine m-a numit poate să mă și demită. Nu e nicio tragedie, dacă într-adevăr așa stau lucrurile”

Sursa foto: Facebook

Remus Borza, pentru Știrile Pro TV:  Trebuie să acceptăm această realitate, că vorbim despre investiții supergonflate, că reforma în administrație se impune”

 

Remus Borza a reacționat, ieri, pentru DCNEWS, după anunțul premierului Viorica Dăncilă că-l va demite luni din funcția de consilier onorific pe probleme economice, reformă şi fiscalitate: “Este posibil. E dreptul suveran al premierului: cine m-a numit poate să mă și demită. Nu e nicio tragedie, dacă într-adevăr așa stau lucrurile. Doar că Guvernul Dăncilă și implicit PSD aveau o șansă istorică de a se recredibiliza, de a-și asuma și corecta o anumită evoluție a unor stări de lucruri sau realități economice. Sigur, nu au făcut-o, probabil din rațiuni tot politice, doar că această negare și lipsă de asumare vor costa PSD, dar în primul rând va costa țara”.

Remus Borza a spus, pentru Știrile Pro TV, că încă nu a primit nicio informație oficială în acest sens, dar a admis că declarațiile lui au făcut vâlvă la Guvern și PSD: 

”Nici nu s-a uscat cerneala de pe legitimație, nu am avut timp să vorbesc cu doamna premier… Abia mi-am luat vineri legitimația… Au fost voci din Guvern care mi-au spus să fiu atent la declarații… Ar fi fost bine pentru Guvern să-și asume cifrele, să-și asume reforma.
Unii din Guvern și din PSD s-au inflamat… Nu poți să schimbi peste noapte viziunea mea și principiile. Trebuie să acceptăm această realitate, că vorbim despre investiții supergonflate, că reforma în administrație se impune”.

Anterior, Remus Borza, în calitate de consilier economic al premierului Viorica Dăncilă, a anunțase o reducere a numărului de bugetari și o scădere a numărului de ministere. „Am crescut veniturile în sectorul bugetar, cred că suntem singura țară din lume care plătește mult mai bine salariații din sectorul public decât pe cei din sectorul privat. Trebuie să gestionăm 800.000 de bugetari, am gonflat foarte mult administrația. Și la Guvern trebuie să mai reducem din ministere. E mai eficient, mai rămân bani să facem și o fabrică în România”, a spus Borza la Antena 3.
Premierul a luat act de demitere ieri, dar documentele vor fi semnate luni, când vor apărea în Monitorul Oficial. ”A făcut afirmații în nume personal care nu se regăsesc în programul guvernului!”, este justificarea premierului exprimată pentru STIRIPESURSE.RO.

Remus Borza a anunțat, luni, că s-a înscris în PSD.

 

Viorica Dăncilă l-a demis pe Remus Borza, după anunțul concedierilor

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (27/09/2022)

Notificare - detineri > 5%

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/09/2022)

Nuclearelectrica SA si Nova Power & Gas SRL lanseaza RoPower Nuclear SA

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (27/09/2022)

Grupul Purcari achizitioneaza pachetul majoritar intr-o Crama din Bulgaria

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/09/2022)

Numire administratori provizorii