Update articol:

Deputatul PNL George Tuţă vrea ca 11 aprilie să fie „Ziua naţională a educaţiei financiare” (proiect)

  • “Voi lucra pentru o Românie care oferă servicii financiare accesibile, iar românii să aibă abilităţile necesare pentru a le folosi”

Deputatul PNL George Tuţă are în lucru un proiect de lege pentru declararea zilei de 11 aprilie ca „Ziua naţională a educaţiei financiare”, cu scopul de a-i motiva pe cetăţeni să se informeze pentru a dobândi abilităţile necesare pentru a folosi servicii financiare accesibile.

Totodată, parlamentarul îşi doreşte ca românii să aibă la dispoziţie resursele necesare pentru a-şi gestiona cât mai eficient bugetele, pentru a-şi face un plan de economii care le va aduce confort financiar pe termen lung.”Românii nu au cea mai solidă educaţie financiară, care să le permită maximizarea utilizării venitului familial, atât cât este. Este important pentru toţi cetăţenii să conştientizeze că există nevoia unei educaţii financiare care să fie transmisă de la cele mai fragede vârste.

Este motivul pentru care o politică integrată şi coerentă trebuie cât mai urgent pusă în dezbatere. Drept urmare am cerut susţinerea colegilor parlamentari pentru a aproba proiectul de lege prin care ziua de 11 aprilie să fie declarată «Ziua naţională a educaţiei financiare». Voi lucra pentru o Românie în care serviciile financiare sunt accesibile şi în care toată lumea are abilităţile şi motivaţia necesare pentru a le folosi”, a declarat deputatul George Tuţă.Potrivit proiectului de lege:”Parlamentul României poate organiza, prin decizia Birourilor permanente ale celor două Camere, o conferinţă anuală, precum şi oricare alt tip de evenimente publice, în domeniul educaţiei financiare dedicate acestei zile.

Ministerul Finanţelor, Ministerul Educaţiei, Banca Naţională a României, Autoritatea de Supraveghere Financiară, prin intermediul Institutului de Studii Financiare, precum şi alte autorităţi ale administraţiei publice centrale şi locale vor organiza manifestări publice, precum şi simpozioane, seminarii sau mese rotunde dedicate acestei zile.Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune vor introduce în programele lor emisiuni dedicate acestei zile”.

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (17/08/2022)

Publicarea numarului total al actiunilor emise si al drepturilor de vot asociate

TRANSILVANIA INVESTMENTS ALLIANCE S.A. (TRANSI) (17/08/2022)

Inceperea primei etape a programului de rascumparare actiuni proprii

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (17/08/2022)

Incetarea temporara activitate platforma Borzesti

SOCEP S.A. (SOCP) (17/08/2022)

Convocare AGA O & E 27/28.09.2022