Update articol:

Deputatul USR Claudiu Năsui a publicat scrisoarea Guvernului către Standard & Poor’s, prin care promite că va modifica taxele pe care le-a introdus

Deputatul USR Claudiu Năsui a publicat, astăzi, scrisoarea pe care Guvernul a transmis-o agenției de rating Standard & Poor’s, subliniind că, în document, guvernul promite că va modifica taxele pe care tot el le-a introdus.

Anterior, consilierul premierului Darius Vâlcov a spus că autoritățile au cerut amânarea perspectivei de rating, din cauza neadoptării bugetului.

Claudiu Năsui a scris pe Facebook : “Ratingul României a scăzut din cauza OUG 114. (n.n. de fapt, vineri seara, S&P a menținut ratingul României, dar a amânat publicarea perspectivei de rating)

Autoritățile mint când spun că ratingul României a scăzut din cauza lipsei bugetului. Iată aici dovada.

În față ne spun că OUG 114 este actul „cel mai curajos și îndrăzneț” pe care a apărut în România după revoluție. Pe la spate scriu companiei S&P că își dau seama că au făcut o prostie și le promit că vor repara. Companiile de rating, însă, nu funcționează pe promisiuni, precum politica, ci pe fapte.

Iată aici o scrisoare către Standard & Poor’s prin care guvernul le promite că va modifica taxele pe care tot el le-a introdus.

Le promite că va scoate referința la ROBOR a taxei pe active bancare, că va exclude câteva categorii de active din calculul taxei și că va încerca să schimbe chiar și indicele ROBOR.

De fapt, ideea care se vehiculează este că statul va exclude de la taxa pe active bancare tocmai titlurile de stat. Adică creditele către el însuși.

Ca să ne dăm seama în ce hal sunt oamenii care ne conduc. La finalul lunii decembrie, ministrul finanțelor se plângea că băncile dau mai mulți bani la stat (adică îi pun în titluri de stat) și nu creditează suficient economia. Soluția lui? Să taxeze toate activele bancare. Adică toate creditele.

Dar ce să vezi că dacă taxezi creditarea, o descurajezi. Orice taxă pe un lucru, descurajează acel lucru. Lecție clasică de economie. Iar acum vor veni cu ideea discriminatoare să nu mai taxeze toate creditele, ci să le păsuiască pe cele către stat. Adică același ministru care se plângea că băncile nu creditează suficient economia reală, va impune o taxă pe toate creditele mai puțin cele către stat. Deci va agrava problema de care tot el se plângea.

Problema în fond de unde vine? Vine din faptul că statul nu poate duce cheltuielile pe care le-a crescut peste măsuri. De acolo vine deficitul, de acolo și criza de bani.

Din cauza acestor cheltuieli mult mărite au fost obligați să introducă taxe noi. Singura soluție pentru a ieși din impas acum este să reducem cheltuielile statului și astfel să reduce deficitul. Dar acum urmează doi ani electorali. Cine să mai facă asta acum? Mai ales că deviza economică a partidului social democrat a fost: „după noi potopul”.

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (20/09/2021)

Numire Reprezentant Permanent Administrator

Turbo Long on Volkswagen AG Vorzuge (RCVWTL1) (20/09/2021)

Reluare tranzactionare - ora 13:05 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (20/09/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13-17 septembrie 2021

MedLife S.A. (M) (20/09/2021)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 13-17 septembrie 2021

Turbo Long on adidas AG (RCADSTL1) (20/09/2021)

Reluare tranzactionare - ora 11:30 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie