Update articol:

Deținerile administratorului TODERIŢĂ ȘTEFAN ALEXANDRU în capitalul social al ROMCARBON au depășit pragul de 10%

Deținerile administratorului  TODERIŢĂ ȘTEFAN ALEXANDRU în capitalul social al ROMCARBON Buzău au depășit pragul de 10%, potrivit unei informări transmise BVB.

ROMCARBON S.A. informează că la data de 20.01.2021, a fost notificată de către dl.TODERIŢĂ ȘTEFAN ALEXANDRU, cu privire la faptul că deținerile sale în capitalul social al ROMCARBON S.A. au depășit pragul de 10%, respectiv cu privire la faptul că începând cu dată de 20 Ianuarie 2021, dl. TODERIȚă ȘTEFAN ALEXANDRU are o deținere de 10,07% din totalul drepturilor de vot ale emitentului ROMCARBON S.A., drepturi de vot asociate unui număr de 26.600.000 acțiuni, din totalul de 264.122.096 acțiuni emise de ROMCARBON S.A, poziția deținerilor dlui. TODERIȚă ȘTEFAN ALEXANDRU anterior acestei notificări fiind 5,73%, conform formularului pentru notificarea deținerilor majore primit de societate.

TODERIŢĂ Ştefan-Alexandru, în vîrstă de 25 de ani, este membru în Consiliul de administrație din 2020 – Administrator neexecutiv, independent. Mandatul curent – 04.02.2020 – 04.02.2024. Este membru în comitetul de audit.

Romcarbon are o capitalizare de aproape 49 milioane de lei şi este deţinut în proporţie de 32,9% de Living Plastic Industry din Buzău şi în proporţie de 20,5% de Joyful River Limited, un offshore din Cipru.

ROMCARBON este o companie românească care acționează în principal în domeniul procesării maselor plastice, deservind cu precădere sectorul alimentar și pe cel agricol prin ambalajele din plastic pe care le produce. În ultimii 3 ani societatea a deschis o nouă direcție de dezvoltare în domeniul reciclării maselor plastice și a producției de materii prime și compounduri virgine și reciclate.

În prezent, ROMCARBON produce și comercializează:

Ambalaje din polipropilena (rafie)

Romcarbon este lider pe piață din ROMÂNIA de saci mici din polipropilena. Portofoliul de produse cuprinde saci laminati, nelaminati, dublati cu polietilenă, cu vâlvă, țesătură polipropilena, bandă polipropilena. Aceștia sunt destinați  ambalării produselor pulverulente sau granulare, cu capacitate de inglobare a 5-50 kg, precum zahăr, orez, făînă, cereale, sare, azotați, îngrășăminte, var, ciment, nutrețuri, furaje animale, etc.

Ambalaje din polietilenă

ROMCARBON este primul producător român de folie coextrusa în 3 straturi de dimensiuni mari, cuprinse între 2 – 12 m lățime. Gama de produse cuprinde folie basic, folie de uz general din polietilenă, folie pentru construcții, folie pentru solarii, folie și huse termocontractibile imprimate, folie transparență pentru germinatia plantelor.

Ambalaje din polistiren expandat

Romcarbon produce caserole din polistiren expandat – clasice sau absorbante – și catering fiind utilizate pentru ambalarea cărnii și preparatelor din carne, fructelor, legumelor, produselor de panificație, produselor tip fast food și catering.

Filtre auto și industriale

ROMCARBON a început producția de filtre în anul 1962, fiind unul dintre primii producători de filtre auto din România. Gama de produse cuprinde atât filtre auto (de aer,  de ulei, de combustibil, de cabina), cât și filtre industriale (pentru utilaje agricole, nave maritime, compresoare, etc).

Echipamente de protecție a cailor respiratorii

ROMCARBON este unicul producător de echipamente de protecție a cailor respiratorii din România. Portofoliul de produse cuprinde următoarele categorii: aparate izolante, cartușe filtrante, echipamente pentru protecție civilă și uz militar, măști integrale, semimasti, echipamente pentru utilizare specială, accesorii.

Compound-uri plastice și polimeri regenerati (materii prime secundare)

Gama de produse este gândită astfel încât să cuprindă compuși standard și produse personalizate deopotrivă, ambele bazate pe polimeri primari cu adiție de talc, cretă, fibră de sticlă, elastomeri, dar și alte materiale în funcție de aplicația finală a produsului.

Compound-uri plastice din polipropilena/poliamida ranforsată cu filer mineral, fibră de sticlă ( până la 30 %) natur sau color. Compound-uri bazate pe alte tipuri de polimeri, „tailor made” conform solicitărilor clienților: cu ignifuganti, aditivi, stabilizator UV, etc.

Materiale plastice regenerate sunt obținute prin prelucrarea deșeurilor din plastic post consum și post industrial.

Suporți trafic rutier din PVC

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie