Update articol:

Deutsche Boerse va anunţa o schimbare radicală a indicelui principal DAX al Bursei de la Frankfurt

Deutsche Boerse Sursa foto: deutsche-boerse.com

Operatorul bursier Deutsche Boerse ar urma să anunţe vineri cea mai importantă restructurare de la înfiinţarea sa, în 1988: numărul companiilor incluse în indicele principal DAX al Bursei de la Frankfurt va creşte de la 30 la 40 şi vor exista condiţii mai dure pentru a obţine calitatea de membru, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Printre firmele ce ar urma să fie incluse în lista principalelor companii listate se află Porsche, Airbus, Beiersdorf, producătorul cremei Nivea, şi retailerul online de modă Zalando.

DAX a fost răspunsul Germaniei la indicii Dow Jones Industrial Average de la Bursa din New York şi FTSE de la Londra, care formează elita corporatistă a uneia dintre cele mai mari economii globale. Din 1988, mulţi membri fondatori au ieşit din indicele principal DAX al Bursei de la Frankfurt.

Theodor Weimer, directorul general al Deutsche Boerse, a fost cel care a făcut presiuni pentru extinderea numărului de companii incluse în indicele DAX. Modificările vin după consultări pe piaţă, la care peste 600 de participanţi au votat în favoarea propunerilor ce prevăd ca firmele care nu-şi publică la timp rezultatele trimestriale să fie excluse din indicele principal DAX al Bursei de la Frankfurt. În schimb, pentru a fi inclusă în acest indice, o companie trebuie să-şi demonstreze profitabilitatea.

Decizia vine după ce investitorii au cerut revizuirea reglementărilor privind calitatea de membru în indicele principal DAX al Bursei de la Frankfurt, în urma scandalului provocat de falimentul firmei germane de plăţi online Wirecard.

Bănuită că şi-a umflat conturile cu fonduri fictive din Filipine, firma de plăţi online Wirecard, o companie germană cu 6.000 de salariaţi, a decis recent să se plaseze în insolvenţă. Guvernul german a denunţat “un scandal fără echivalent în sectorul financiar” şi a anunţat o înăsprire a controalelor în acest sector puţin supravegheat.

Nici auditorii şi nici organismul care supervizează sectorul financiar german (Bafin) nu au putut preveni falimentul Wirecard.

Compania din domeniul tehnologiei financiare (fintech) a intrat în colaps la mai puţin de doi ani de când a reuşit să fie inclusă în prestigiosul indice al celor mai importante 30 de companii din Germania. În perioada sa de glorie, aceasta era evaluată la 28 de miliarde de dolari.

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii