Update articol:

Dezastrele naturale au provocat daune de 210 miliarde de dolari în 2020, ceea ce arată costul în creștere al schimbărilor climatice

Sursa Pixabay

Un număr record de uragane, incendii și inundații exacerbate de schimbările climatice au provocat daune de 210 miliarde de dolari anul trecut, potrivit unui raport al companiei de reasigurare Munich Re, citat de CNBC.

Daunele au totalizat 95 de miliarde de dolari în SUA, aproape dublu față de pierderile din 2019. Țara a înregistrat un număr record de uragane din Atlantic și cele mai mari incendii înregistrate în California în 2020, al doilea cel mai fierbinte an înregistrat.

Schimbările climatice cauzează dezastre mai frecvente și mai intense, cum ar fi furtuni, valuri de căldură și incendii, iar pierderile economice cresc, de asemenea, pe măsură ce mai multe persoane construiesc în zone predispuse la dezastre.

“Pierderile cauzate de catastrofe naturale în 2020 au fost semnificativ mai mari decât în ​​anul precedent”, a declarat în raport Torsten Jeworrek, membru al consiliului de administrație al München Re. „Schimbările climatice vor juca un rol din ce în ce mai mare în toate aceste pericole. Este timpul să acționăm. ”

Cele șase cele mai scumpe dezastre din 2020 au avut loc în SUA, dintre care cel mai grav a fost uraganul Laura. Furtuna a provocat daune de 13 miliarde de dolari după ce a devastat părți din Louisiana în august. Sezonul uraganelor din Atlantic a înregistrat un record de 30 de furtuni și a reprezentat pierderi de 43 miliarde dolari, aproape jumătate din pierderile totale provocate de dezastre în SUA anul trecut, se arată în raport.

O problemă majoră pe care a dezvăluit-o raportul este lipsa acoperirii asigurărilor pentru dezastrele din țările în curs de dezvoltare. În general, pierderile provocate de catastrofe în Asia au totalizat 67 de miliarde de dolari, dintre care doar 3 miliarde de dolari au fost asigurați.

Cel mai grav dezastru de anul trecut a fost inundația în toată China provocată de musonii de vară, unde daunele s-au ridicat la 17 miliarde de dolari, din care doar 2% au fost asigurați. Ciclonul Amphan a lovit India și Bangladesh în mai, provocând daune de 14 miliarde de dolari, dintre care foarte puține au fost asigurate, se arată în raport.

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (16/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (16/09/2021)

Modificare calendar financiar 2021