Update articol:

Dietsmann finalizează achiziția KAROM, furnizor român de servicii de mentenanță pentru industria energetică

Peter Grobmueller, Dietsmann
Dietsmann, unul dintre cei mai importanți furnizori globali de servicii de Operare și Mentenanță pentru industria energetică, a achiziționat de la filialele din România ale Kraftanlagen și Kremsmueller pachetele de acțiuni din cadrul KAROM Servicii Profesionale în Industrie.

Tranzacția, inițiată în ultima parte a anului 2019, contribuie la consolidarea serviciilor de Operare și Mentenanță oferite companiilor din sectorul energetic, obținând un mix optim între expertiza și capacitățile operaționale ale celor două companii, potrivit unui comunicat de presă.

KAROM este unul dintre furnizorii de termen lung pentru OMV Petrom, oferind în prezent mentenanță și transport de suprafață pentru două dintre zăcămintele de gaze și petrol onshore ale companiei. Cu o echipă de circa 300 de angajați, KAROM are o expertiză vastă în segmentul upstream al industriei de petrol și gaze (care cuprinde activitățile de explorare a zăcămintelor, dezvoltare și producție), în special în domeniul tehnologiilor electrice de măsurare, control și reglementare, dar și în domeniul mecanic și rețelele de conducte.  

„Dietsmann și-a extins în ultimii ani prezența în zona balcanică, iar KAROM este o alegere foarte potrivită pentru piața din România. Împreună punem bazele unei prezențe solide în industria energetică din România”, a declarat Peter J. Grobmueller, Country Manager Dietsmann România.

Dietsmann a luat decizia de a-și consolida prezența în peninsula Balcanică după o analiză profundă a potențialului regiunii. În 2018 Dietsmann a cumpărat compania bulgară Energoremont Holding, extinzându-și prezența pe segmentul petrochimic, al energiei electrice din surse nucleare și convenționale precum în domeniul minier din Estul Europei.

Dietsmann este unul dintre cei mai importanți specialiști independenți din domeniul serviciilor de Operare și Mentenanță (O&M) și Întreținere – Inginerie și Inspecție (MEI) pentru continuitatea producției în sectorul Petrol și Gaze, Centrale electrice convenționale și nucleare și Minerit.

Expertiza de peste 40 de ani acumulată în fabrici și echipamente a determinat jucători mari internaționali să apeleze la serviciile Dietsmann pentru activitățile de Operare și Mentenanță (O&M) și Întreținere – Inginerie și Inspecție în cadrul facilităților de producție.

Dietsmann este, de asemenea, lider în domeniul tehnologiilor inovatoare. Dietsmann Smart Labs are la bază instrumente Big Data, Inteligență Artificială, Învățare automată și Cloud Computing menite să faciliteze mentenanța predictivă și preventivă, precum și roboți și instrumente inteligente și autonome, certificate ATEX, realizate în parteneriat cu compania afiliată Taurob Technologies din Viena pentru servicii de Inspecție și Mentenanță.

BVBStiri BVB

ELECTROARGES SA (ELGS) (25/01/2021)

Calendar Comunicare Financiara 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (25/01/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 18 - 22 ianuarie 2021

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (25/01/2021)

Document informare - alocare actiuni BVB

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (25/01/2021)

Autorizare ASF - Schimbare in conducerea executiva a administratorului SIF4