Update articol:

DIGI 24: Singurul medic de terapie intensivă, 5 asistente și 5 infirmiere din acea secţie au demisionat la Spitalul din Orăştie (update)

pixabay.com pixabay.com

Actualizare: Aseară, cele cinci asistente și cele infirmiere de la spitalul din Orăștie și-au retras demisiile. Doar medicul de la ATI, care este și șeful secției, nu va mai reveni la serviciu și va sta acasă în izolare.

Prefectul din județul Hunedoara a mers ieri după-amiază la Orăștie și a reușit să le convingă pe cele 5 asistente și cele 5 infirmiere să se întoarcă la spital. Nu a reușit același lucru cu medicul de la ATI.

…………..

Situaţie incredibilă la secţia de ATI a Spitalului din Orăştie, potrivit DIGI 24 care anunţă că singurul medic de terapie intensivă, 5 asistente și 5 infirmiere din acea secţie au demisionat. Aceştia s-au ridicat şi au plecat, lâsând pacienţii în grija unei singure asistente.

Şefa secţiei, dr. Lorena Ehim, spune că managerul spitalului nu asigură echipamentul de protecţie şi nici nu mai răspunde la telefon. “Avem două combinezoane pentru 12 angajaţi, iar managerul spitalului nu mai răspunde la telefon. Asta e situaţia, din păcate. Nu sunt optimistă deloc pentru că ştiu cum stau lucrurile şi ştiu că suntem trimişi la moarte cu mâinile goale”, a declarat Lorena Ehim pentru zhd.ro.

Lorena Ehim spune că se află în izolare după ce a intrat în contact cu o persoană suspectă de coronavirus. „Aştept să văd – mor, nu mor, cum mă mai simt. Din păcate se încearcă cumva nişte muşamalizări – cred, ascunderi de cazuri. Aşa am senzaţia. Nu e ceea ce ar trebui să fie şi noi suntem aruncaţi în cuşca cu lei – ca nişte bucăţi de carne. Noi am considerat la Orăştie că nu putem să ne ducem către moarte cu mâinile goale”, a mai spus ea.

Vasilică Potecă, prefectul județului Hunedoara, a spus: “Cu chiu, cu vai am dat de managerul de la Orăștie și mi-a adus la cunoștință că cinci infirmiere, cinci asistenți medicali și medicul de pe secția de ATI s-au ridicat și au plecat spunând că le este frică să mai facă meseria de medic, să-și mai slujească pacienții. (…) Azi dimineața am suspendat din funcție managerul spitalului de la Deva. Sâmbătă a fost într-o emisiune la TV și s-a apucat să facă fel de fel de afirmații, care în loc să încurajeze, nu a făcut decât să demobilizeze”.

În acest moment, la Spitalul din Orăştie nu se află internat niciun caz de pacient infectat cu coronavirus, însă, conform planului, unitatea medicală va deveni “spital-suport” pe viitor, pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus.

 

Ştirile Pro TV: La Mioveni, toți medicii dintr-un spital inaugurat anul trecut și-au înaintat demisia, acuzând lipsa de echipamente de protecţie

 

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022