La Mioveni, toţi medicii din spitalul inaugurat anul trecut şi-au depus demisiile după ce au aflat că unitatea lor va deveni centru Covid, potrivit Ştirilor Pro TV. Aceştia acuză lipsa de echipamente de protecţie. Doar 3 demisii au fost acceptate, iar restul aşteaptă decizia managerului.
Horia Trăilă, managerul spitalului Mioveni a declarat pentru Ştirile Pro TV:“Pot să vă spun că înţeleg frica oamenilor, spitalul u a fost proiectat ca spital de boli infecţioase. Eu nu pot să-mi expun oamenii aiurea. Ei nu s-au gândit la asta. (…) Ca echipamente, avem 60 de combinezoane, doamnă ! 60, atât. Deci nu ajung nici să le împrăştii în spital !”
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a spus : “Avem grijă de personalul nostru, trebuie să avem grijă de pesonalul nostru, vor veni săptămâni şi mai grele, vor fi cazuri critice, dar vom trece peste această perioadă şi vom reveni întăriţi.”
Tedros Adhanom Ghebreyesus, şeful OMS, a atras, ieri, atenţia că penuria de echipamente pentru personalul din spitale din lume reprezintă o “ameninţare iminentă” în lupta împotriva pandemiei de COVID-19. “Penuria cronică mondială de echipamente de protecţie individuale este în prezent una dintre cele mai acute ameninţări la adresa capacităţii noastre colective de a salva vieţi”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus. “Când personalul care oferă îngrijire este expus riscului, suntem cu toţii expuşi riscului”, a adăugat el.
Autorităţile se aşteaptă la o explozie a numărului de cazuri mai ales în apropierea Paștelui. Conform Ştirilor Pro TV, vor exista centre COVID 19 în Hunedoara, Prahova, Braşov, Arad, Suceava şi Iaşi. În Bucureşti, pe lângă cele două Spitale de boli infecţioase, Matei Balş şi Victor Babeş, pacienţii infectaţi cu coronavirus sunt trataţi şi la Spitalul Colentina, dar vor fi primiţi în curând şi la Maternitatea Filantropia.