Update articol:

Discuţii americano-germane despre impactul conductei Nord Stream 2 asupra Ucrainei şi securităţii energetice a UE

Nord Stream 2_ 01 Sursa foto: nord-stream2.com

Oficiali de rang înalt din SUA şi ai guvernului german s-au întâlnit miercuri la Washington pentru a discuta despre diferendul legat de proiectul de gazoduct ruso-german Nord Stream 2, informează joi DPA, potrivit Agerpres.

Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui SUA, Joe Biden, s-a întâlnit miercuri cu Jan Hecker, consilierul de politică externă al cancelarului german Angela Merkel, a anunţat Consiliul de securitate naţională al SUA.

Discuţiile lor s-au axat pe preocupările SUA cu privire la impactul gazoductului asupra Ucrainei şi asupra securităţii energetice europene. Printre alte subiecte abordate au fost viitoarele summituri G7 şi NATO, lupta împotriva pandemiei de coronavirus şi securitatea cibernetică.

Biroul cancelariei germane nu a dorit să comenteze rezultatele posibile ale reuniunii atunci când i-a fost solicitat de DPA joi. Un purtător de cuvânt s-a limitat să citeze declaraţia făcută cu o zi înainte de adjuncta purtătorului de cuvânt al guvernului, Martina Fietz, potrivit căreia astfel de întâlniri se înscriu pe făgaşul normal al cooperării SUA-Germania.

În luna mai, guvernul SUA s-a abţinut de la impunerea de sancţiuni împotriva companiei care operează conducta. Într-un raport al Departamentului de Stat către Congres se afirmă că neimpunerea de sancţiuni împotriva societăţii Nord Stream 2 AG înregistrată în Zug, Elveţia, a directorului executiv german al acesteia Matthias Warnig şi a altor patru angajaţi este în “interesul naţional” al SUA.

Justificarea prezentată a fost că astfel de sancţiuni ar afecta relaţiile Statelor Unite cu Germania, UE şi alte state aliate şi partenere europene.

Cu toate acestea, secretarul de stat Antony Blinken a subliniat că SUA se opun în continuare Nord Stream 2.

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii