Update articol:

Donald Trump: “Nebuna inversare a curbei randamentelor”; “Problema noastră este FED, nu China”

Președintele Donald Trump a acuzat, astăzi, Rezerva Federală că a crescut temerile cu privire la încetinirea economiei Statelor Unite, în timp ce a apărat războiul comercial al administrației sale cu China.

În mai multe tweet-uri, președintele a susținut că banca centrală și președintele său „neîncrezător”, Jay Powell, au încetinit ​​economia Statelor Unite. De asemenea, el a acuzat Fed-ul că randamentul obligațiunilor SUA pe zece ani a scăzut astăzi sub randamentele pe doi ani (aşa numita inversare a curbei a randamentelor), un indicator al unei posibile recesiuni care a contribuit la scăderea, astăzi, a  indicilor americani cu circa 3% .

“Nebuna inversare a curbei randamentelor”, a scris Trump.   „Ar trebui să obţinem cu ușurință recompense și câștiguri mari, dar Fed ne reține. O să câştigăm!”

De asemenea, Trump a afirmat: „Câștigăm într-un mare fel” în conflictul comercial al administrației SUA cu a doua cea mai mare economie din lume. „China nu este problema noastră”, ci mai degrabă „problema noastră este cu Fed-ul” și politica lor privind rata dobânzii, a spus el.

Trump a presat în repetate rânduri Fed să reducă rata dobânzii în ultimele luni, deoarece conflictul comercial cu Beijing a contribuit uneori la haosul pieței bursiere și la îngrijorările legate de încetinirea creșterii economice a Statelor Unite.

Conform CNBC, randamentele în scădere ale obligaţiunilor Trezoreriei americane pe termen lung reflectă un refugiu în active sigure, pe măsură ce crește îngrijorarea cu privire la sănătatea economiei. Acest fenomen de pe piaţa obligaţiunilor  a avut loc astăzi, în condiţiile în care au fost cîteva părţi ale lumii care au dat semne de îngrijorare: economia Germaniei s-a contractat cu 0,1% între aprilie și iunie, potrivit datelor publicate astăzi, iar China a raportat o serie de date dezamăgitoare, inclusiv o surprinzătoare încetinire a producţiei industriale, la cel mai redus nivel din ultimii 17 ani, ceea ce arată efectele turbulenţelor comerciale asupra economiei chineze. 

 

CNBC: Indicele Dow scade 400 de puncte,  conduse de acțiunile bancare, după ce piața de obligațiuni dă semnale că vine recesiunea

 

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii