Update articol:

Dr. Fauci avertizează asupra înmulțirii infecțiilor cu Covid, după Crăciun

NIAID NIAID

Principalul expert în boli infecţioase din SUA, doctorul Anthony Fauci, a avertizat, duminică, că un val deja în creștere de infecții cu coronavirus ar putea primi un impuls suplimentar, pe măsură ce americanii se întâlnesc pentru sărbătorile de Crăciun și Anul Nou, în ciuda avertismentelor oficialilor din domeniul sănătății publice, scrie CNBC.

„S-ar putea să vedem o creștere post-sezonieră – de Crăciun, Anul Nou – și așa cum am descris-o, o creștere după o altă creștere”, a spus Fauci la CNN.

Fauci, consilier la Casa Albă și unul dintre cei mai importanți specialiști în boli infecțioase din SUA, și-a exprimat optimismul cu privire la ritmul distribuției vaccinurilor, care a început în această lună după ce autoritățile de reglementare federale au aprobat două medicamente fabricate de Pfizer și Moderna.

Dar a spus că este de acord cu evaluarea făcută de președintele ales Joe Biden, care a avertizat marți că „cele mai întunecate zile din această bătălie împotriva Covid sunt înaintea noastră, nu în spatele nostru”.

„Împărtășesc îngrijorarea președintelui ales Biden că, pe măsură ce vom intra în următoarele săptămâni, s-ar putea ca situația să se înrăutățească”, a spus Fauci.

Statele Unite au înregistrat în medie 189.578 noi cazuri zilnice de Covid-19 în ultima săptămână și 2.250 de decese, potrivit unei analize CNBC a datelor compilate de Universitatea Johns Hopkins.

“Când avem de-a face cu o linie de bază de 200.000 de cazuri pe zi și 2.000 de decese pe zi, cu spitalizări de peste 120.000, suntem într-adevăr într-un moment foarte critic”, a spus Fauci.

Fauci a spus că întâlnirile de Sărbători contribuie la agravarea crizei.

El a discutat, de asemenea, despre o mutație a coronavirusului care a fost identificată în Regatul Unit, spunând: „Analizăm intens această mutație acum”. Medicii din acea țară au spus că mutația pare să se răspândească mai rapid, stimulând un număr de țări să suspende călătoriile în bloc. SUA le va cere celor care zboară din UK să dea rezultate negative pentru Covid-19 începând de luni.

Indicațiile inițiale sugerează că mutația nu va afecta eficacitatea vaccinului Covid-19 și că nu este „un virus mai grav în ceea ce privește virulența”, a adăugat Fauci.

BVBStiri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/01/2021)

Raport curent privind importanta votului prin corespondenta AGA 27.01.2021

BERMAS S.A. (BRM) (19/01/2021)

Calendar financiar an 2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/01/2021)

Raport curent cf. art. 234 litera i) din Reg. 5/2018

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (19/01/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014