Update articol:

Dragnea: Amnistia fiscală ar trebui să descătușeze mediul de afaceri, dar să nu fie frustrantă pentru bunii platnici

Amnistia fiscală este un act care se adoptă şi nu se vorbeşte mult, a declarat, astăzi, președintele PSD Liviu Dragnea, adăugînd că unii oameni de afaceri ar fi tentați să amâne plata datoriilor către stat. Liderul PSD a explicat: ”Un astfel de act se analizează bine în cadrul Guvernului, se analizează bine în coaliţie, cum e cazul nostru, se fac simulări, după care se adoptă cu măsuri care să fie bune pentru mediul de afaceri şi să descătuşeze o parte importantă din acest domeniu, dar, în acelaşi timp, să nu fie frustrant pentru cei care şi-au plătit datoriile la zi şi aici trebuie să fie nişte bonificaţii”.

La începutul lunii iulie, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici,  a declarat că se lucrează la o posibilă amnistie fiscală, care ar putea debloca o parte din economie, în condiţiile în care, din datoriile totale de 100 de miliarde lei către stat, doar 17 miliarde pot fi recuperate. Ulterior, Teodorovici a precizat că de amnistia fiscală ar putea beneficia companiile de stat „cu datorii istorice”, dar o decizie în acest sens se va lua la sfârșitul verii, urmând să fie consultată şi Comisia Europeană.

Într-un interviu pentru Antena 3, Eugen Teodorovici a precizat că amnistia nu înseamnă că se vor șterge datoriile colegilor săi din partid: ”Nu vreau să șterg datoria vreunui coleg de partid, nu am astfel de preocupări. În 2015, când eu am dat amnistia, eu nu mi-am șters datoriile mele, am plătit leu cu leu”.

Referitor la amnistia fiscală, Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a declarat: „Nu am vrea niciodată să încurajăm pe cineva să nu-şi plătească şi, mai mult decât atât, când o faci, dacă o faci, trebuie să iei decizia să îi răsplăteşti sau să îi bonifici şi pe cei care şi-au plătit corect taxele şi impozitele. Ne aflăm în această capcană în care 98 de miliarde de lei sunt datorii ale oamenilor de afaceri şi ale persoanelor fizice. 84% sunt nerecuperabili”.

 

 

 

 

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (23/07/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (23/07/2021)

Raport conf. art. 92 ind. 3 Legea 24/2017

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (23/07/2021)

Prelungire credit overdraft - Dendrio Solutions

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/07/2021)

Solicitare completare ordine de zi AGA 11.08.2021