Update articol:

Dragnea: Amnistia fiscală ar trebui să descătușeze mediul de afaceri, dar să nu fie frustrantă pentru bunii platnici

Amnistia fiscală este un act care se adoptă şi nu se vorbeşte mult, a declarat, astăzi, președintele PSD Liviu Dragnea, adăugînd că unii oameni de afaceri ar fi tentați să amâne plata datoriilor către stat. Liderul PSD a explicat: ”Un astfel de act se analizează bine în cadrul Guvernului, se analizează bine în coaliţie, cum e cazul nostru, se fac simulări, după care se adoptă cu măsuri care să fie bune pentru mediul de afaceri şi să descătuşeze o parte importantă din acest domeniu, dar, în acelaşi timp, să nu fie frustrant pentru cei care şi-au plătit datoriile la zi şi aici trebuie să fie nişte bonificaţii”.

La începutul lunii iulie, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici,  a declarat că se lucrează la o posibilă amnistie fiscală, care ar putea debloca o parte din economie, în condiţiile în care, din datoriile totale de 100 de miliarde lei către stat, doar 17 miliarde pot fi recuperate. Ulterior, Teodorovici a precizat că de amnistia fiscală ar putea beneficia companiile de stat „cu datorii istorice”, dar o decizie în acest sens se va lua la sfârșitul verii, urmând să fie consultată şi Comisia Europeană.

Într-un interviu pentru Antena 3, Eugen Teodorovici a precizat că amnistia nu înseamnă că se vor șterge datoriile colegilor săi din partid: ”Nu vreau să șterg datoria vreunui coleg de partid, nu am astfel de preocupări. În 2015, când eu am dat amnistia, eu nu mi-am șters datoriile mele, am plătit leu cu leu”.

Referitor la amnistia fiscală, Darius Vâlcov, consilierul premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a declarat: „Nu am vrea niciodată să încurajăm pe cineva să nu-şi plătească şi, mai mult decât atât, când o faci, dacă o faci, trebuie să iei decizia să îi răsplăteşti sau să îi bonifici şi pe cei care şi-au plătit corect taxele şi impozitele. Ne aflăm în această capcană în care 98 de miliarde de lei sunt datorii ale oamenilor de afaceri şi ale persoanelor fizice. 84% sunt nerecuperabili”.

 

 

 

 

BVB | Știri BVB

MECANICA CEAHLAU (MECF) (08/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

PROMATERIS S.A. (PPL) (08/08/2022)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 02.08.2022

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (08/08/2022)

Structura actionariat la data de 31 iulie 2022

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (08/08/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (08/08/2022)

Rascumpararea actiuni proprii perioada 01-05.08.2022