Update articol:
TĂRICEANU NU A VENIT LA DECLARAŢII CU DRAGNEA DUPĂ ŞEDINŢĂ

Dragnea: Ordonanţa privind înfiinţarea FSDI – adoptată săptămâna viitoare (vezi declaraţia lui Florin Cîţu)

Investițiile sunt  mai mari cu 75% față de aceeași perioadă a anului trecut (Dragnea).

Senatorul PNL Florin Cîțu: “Investițiile în 2018 sunt cu 16 miliarde lei mai mici față de program”

 

Fondul Suveran de Investiţii va fi înfiinţat prin ordonanţă de urgenţă, care va fi adoptată săptămâna viitoare de Guvern, a declarat, vineri seară, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la finalul întâlnirii coaliţiei de guvernare. “Am convenit forma finală. (…) Noi credem că este un cadru care elimină orice risc pentru societăţile comerciale care vor intra în acest Fond. (…) Săptămâna viitoare, în prima şedinţă de Guvern, joi sau vineri, va fi adoptată această ordonanţă”, a anunţat Liviu Dragnea. Acesta a spus că Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii va deveni funcţional de anul viitor.

Rectificarea bugetară şi Fondul Suveran, subiecte ale şedinţei de astăzi a liderilor coaliţiei de guvernare

 

Un moment mai puțin obișnuit a avut loc, după ședința maraton a coaliției de guvernare, potrivit ştiripesurse.ro. La declarațiile de presă de după ședință, Liviu Dragnea a venit însoțit de viceprședintele ALDE, Andrei Gerea și nu de Călin Popescu Tăriceanu, așa cum făceau de obicei.

„Discuția finală” privind formula de echilibrare a bugetelor locale ar putea avea loc săptămâna viitoare, în prezența ALDE și a premierului Viorica Dăncilă

Președintele PSD, Liviu Dragnea a mai spus , la finalul unei ședințe a coaliției de guvernare, că „discuția finală” privind formula de echilibrare a bugetelor locale ar putea avea loc săptămâna viitoare, în prezența ALDE și a premierului Viorica Dăncilă. Întrebat, vineri, la Parlament, la finalul unei ședințe de peste trei ore a coaliției de guvernare, dacă s-a stabilit ca 100% din impozitul pe venit să rămână autorităților locale, pentru echilibrarea bugetelor, liderul PSD Liviu Dragnea a spus că este necesară o discuție și în prezența premierului.

„Nu am discutat azi. Nu au putut veni azi doi specialiști de la Finanțe și Dezvoltare. Vom discuta cred că marți, vom avea o discuție finală și cu colegii de la ALDE, și cu Finanțele și cu Ministerul Dezvoltării și cu doamn premier, dar trebuie să discutăm și despre proiecția bugetară pe anul viitor ca să vedem care e anvelopa care poate susține impactul bugetar al măsurilor pe care le propunem, astfel încât autoritățile locale să iasă din 2019 din această situație în care au fost puse timp de 20 și ceva de ani de zile. Sigur că vrem să le impunem și condiționalități, dar de bun simț”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a avut mai multe runde de discuții, în ultimele două săptămâni, cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, și cu ministrul Dezvoltării, Paul Stănescu, privind formula de echilibrare a bugetelor locale. Liviu Dragnea afirma, pe 26 octombrie, că susține o echilibrare a bugetelor locale, pentru că sunt localități care au venituri mici și județe care au venituri insuficiente.

„Din păcate, nu s-a reușit, până acum, un sistem de alocare și de repartizare, precum și echilibrare a sumelor pentru autoritățile locale, care să mai diminueze diferențele mari dintre localitățile care au bani puțini, față de localitățile care au bani mai mulți. Este aproape sigur că tot impozitul pe venitul local va trebui să rămână la nivel local. De-aici începe o altă discuție: cum să se repartizeze în interiorul județelor”, a subliniat Dragnea. Președintele PSD susține că sunt mai multe variante luate în calcul. Una dintre acestea este cea din 2015 – un buget minim pentru fiecare comună, județ sau municipiu, combinată cu o sumă alocată pe cap de locuitor.

Liviu Dragnea a mai precizat, în această seară, că, potrivit ministrului Finanţelor,  investițiile sunt  mai mari cu 75% față de aceeași perioadă a anului trecut.

„Domnul ministru de Finanțe ne-a informat că rectificarea bugetară se va face astfel încât deficitul bugetar să nu depășească 3%. Ritmul de creștere a veniturilor este în grafic, a crescut în fiecare lună. Privind execuția bugetară la 10 luni, este o creștere cu 75% a investițiilor comparativ cu primele 10 luni ale anului trecut, ceea ce pentru noi reprezintă un semnal extrem de important, deci 16 miliarde investiții în zece luni din 2018”, a declarat, vineri, la Parlament, președintele PSD Liviu Dragnea. Liderul social-democrat a precizat că în coaliția de guvernare nu s-a discutat subiectul introducerii unui salariu minim diferențiat.

Senatorul PNL Florin Cîțu a scris, vineri pe Facebook, că Liviu Dragnea a mințit când a spus că investițiile în anul 2017, erau, după 10 luni, de 14,7 miliarde de lei: “Liviu Dragnea întâi minte apoi confirmă dezastrul de la investiții. Întâi minciună: investițiile în 2017, după 10 luni, erau de 14,7 miliarde lei, nu de 9 miliarde lei cât a declarat el. Confirmă dezastrul: -în 2018 investițiile sunt mai mici decât în 2016, după 10 luni. Să înțeleagă și el că este inginer 16<19.3 -investiții mai mici în 2017 și 2018 față de 2016. Guvernele Dragnea sunt mai slabe decât ceea ce ei numeau guvernul “zero”. Adică Guvernele Dragnea cele mai proaste din perioadă post decembristă. -investițiile în 2018 sunt cu 16 miliarde lei mai mici față de program. Adică s-au tăiat deja 16 miliarde lei în primele 10 luni”k.

 

 

 

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (16/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (16/09/2021)

Modificare calendar financiar 2021