Update articol:

Dragnea: Propunerile ASF şi CNA pentru CExN-ul de săptămâna viitoare, nu remanierea guvernamentală

Comitetul Executiv Naţional al PSD se va reuni săptămâna viitoare pentru a stabili candidaturile la Autoritatea de Supraveghere Financiară şi la Consiliul Naţional al Audiovizualului, a anunţat, vineri, preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea.

Acesta a spus că CEx-ul de săptămâna viitoare nu se va referi la remaniere.

Întrebat dacă se va discuta despre tensiunile din partid şi despre declaraţia primarului general Gabriela Firea, Dragnea a răspuns: “Este vineri seara şi vă rog frumos chiar nu mai vreau să stric weekendul să comentez toate prostiile şi toate invenţiile pe care le spun unii sau alţii la televizor sau pe diverse site-uri şi zvonurile. Consider că nişte zvonuri care nu au nicio bază sunt nişte prostii”.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că propunerile de remaniere pe care le va prezenta în cadrul Comitetului Executiv Naţional al PSD nu vor face referire la nume, ci la activitatea desfăşurată de miniştri pentru îndeplinirea programului de guvernare.

Acum câteva zile, Liviu Dragnea, a declarat  că premierul Viorica Dăncilă are deja un punct de vedere finalizat în ceea ce priveşte membrii actualului Guvern, ”care ar trebui să nu mai continue, cel puţin în această echipă”, menţionând că acest punct de vedere i l-a transmis duminică, de ziua sa.

“Am văzut foarte multe informaţii, am văzut foarte multe păreri, am văzut foarte multe analize, chiar acţiuni ale unor colegi de-ai mei, din Partidul Social Democrat din România, unii colegi din Guvern care şi-au comandat sondaje proprii pe tot felul de reţele de socializare, care şi-au comandat susţineri destul de înălţătoare din partea unora sau altora, alţii supăraţi, alţii vorbind de negocieri, alţii dând ca sigur că sunt tensiuni în PSD. Nu e vorba despre asta. Aşa cum am spus şi eu, şi doamna prim-ministru a avut o perioadă în care ţinând cont şi de ceea ce a primit de la colegii din partid, din acel grup de nouă magnifici – glumesc, sunt colegi la care chiar ţin şi îi respect -, precum şi din propriile evaluări făcute la Guvern, am avut o discuţie în acest weekend, chiar duminică, de ziua mea, şi mi-a arătat că are deja un punct de vedere finalizat în ceea ce priveşte membrii din actualul Guvern, care ar trebui să nu mai continue, cel puţin în această echipă şi că în perioada următoare lucrează să-şi contureze care sunt variantele de înlocuire pentru aceşti colegi. Şi poziţia dumneaei şi poziţia mea sunt destul de bine conturate, în sensul că este o remaniere importantă, este o remaniere care trebuie să ţină cont de obligaţiile, provocările pe care le vor avea România şi Guvernul României în următorul an, şi nu numai, şi atunci trebuie să cântărească foarte, foarte bine orice propunere care va veni în Comitetul Executiv al PSD. Restul e cancan”, a afirmat Dragnea la Palatul Parlamentului.

 

 

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/07/2024)

Deconectarea automata a Unitatii 1 CNE Cernavoda

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (19/07/2024)

Incheiere act aditional la contractul de finantare cu Raiffeisen Bank

AAGES S.A. (AAG) (19/07/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014