Update articol:

Dragoş Pîslaru: Comisiile ECON-BUDG au acordat votul de încredere Mecanismului de Redresare și Reziliență de 672,5 miliarde euro; Româna va beneficia de 30 de miliarde de euro

Dragoş Pîslaru
Europarlamentarul Dragoş Pîslaru (Renew Europe) a anunţat, aseară, că, după o zi plină de emoţii, Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă de 672,5 miliarde euro pentru combaterea efectelor pandemiei COVID-19 şi relansarea economică a Uniunii a fost adoptat în Comisiile ECON-BUDG.
Dragoş Pîslaru s scris: “A fost o zi cu emoții, dar a meritat așteptarea! Comisiile ECON-BUDG tocmai ne-au acordat votul de încredere cu o majoritate covârșitoare pe Mecanismul de Redresare și Reziliență!
Mandatul Parlamentului European a fost oficial adoptat cu 84 de voturi din 99, mergem la negocieri cu Consiliul și Comisia!
Cel mai important instrument financiar al UE pune la dispoziția statelor membre 672,5 miliarde euro pentru combaterea efectelor pandemiei COVID-19 și relansarea economică a Uniunii. România va beneficia de 30 de miliarde de euro pentru a realiza reforme și investiții în sectoare cheie pentru economie și social.
Contribuția Renew Europe la definirea obiectivelor a fost una semnificativă, Parlamentul a adoptat propunerea noastră de a avea 6 piloni principali care să se regăsească în planurile naționale ale statelor membre. De asemenea, propunerile noastre au vizat proiecte pentru tineri și copii, în linie cu Garanția pentru Copii și Garanția pentru Tineret dar și includerea sectorului privat pentru finanțare.
Dorim ca aceste planuri naționale să fie realizate în colaborare cu partenerii sociali, societatea civilă și toți actorii interesați să contribuie cu experiență la elaborarea de măsuri. Sperăm ca România să dezvolte un parteneriat frumos cu sectorul privat pentru implementarea soluțiilor, mai ales că propunem ca fondurile oferite să fie accesibile și antreprenorilor!
Ce propune Parlamentul European pe scurt:
– minim 269 miliarde de euro alocate pentru măsuri privind clima și biodiversitatea
– minim 134,5 miliarde de euro alocate pentru măsuri digitale
– minim 47 miliarde de euro alocate către generația viitoare – Next Generation (măsuri pentru tineri și copii)
– Conformitate cu principiul „do no significant harm” și o nouă metodologie de monitorizare a acțiunilor de luptă împotriva schimbărilor climatice
– Legitimitate democratică sporită a regulamentului – un rol mai clar al Parlamentului European
– Sancțiuni pentru statele membre care nu respectă statul de drept”.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (30/09/2022)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ADIDAS TURBO SHORT 0.10/210/200 (EBADSTS12) (30/09/2022)

Reluare tranzactionare - ora 10:35 - Notificare Erste Group Bank AG suspendare limita variatie

BRD - GROUPE SOCIETE GENERALE S.A. (BRD) (30/09/2022)

Aprobare BNR modificari in conducerea bancii